Országgyűlési képviselőink

Fidelitas a ParlamentbenA Fidelitas 1996-os megalakulása óta nagyon sok fiatalt készített fel a közéleti hivatásra. Közülük többnek megadatott, hogy a parlamentben dolgozhassanak a fiatalokért és Magyarországért.

Képviselet a Magyar Országgyűlésben

1998-2002
Gyürk András, Rogán Antal

2002-2006
Dr. Bagó Zoltán, Dobó László, Erdős Norbert, Gyürk András majd Wintermantel Zsolt, Dr. Nyitrai Zsolt, Rogán Antal, Szijjártó Péter

2006-2010
Ágh Péter, Dr. Cser-Palkovics András, Erdős Norbert, Koszorús László, Dr. Nyitrai Zsolt, Rogán Antal, Szijjártó Péter

2010-2014
A Fidesz a magyar választópolgároktól kétharmados támogatottságot kapott. A Fidesz frakció új nemzedékét a Fidelitas egykori és jelenlegi vezetői alkotják, név szerint:

Ágh Péter, Borbély Lénárd, Dr. Cser-Palkovics András, Csizi Péter, Erdős Norbert, Gajda Róbert, Gyopáros Alpár, Kapus Krisztián, Koszorús László, Mihalovics Péter, Dr. Nyitrai Zsolt, Rogán Antal, Román István, Schmidt Csaba, Szijjártó Péter, Dr. Zsiga Marcell, Wintermantel Zsolt


Fidelitas az Európai Parlamentben

Gyürk András
Gyürk András
 
Hazánk első Európai Uniós parlamenti választásán 2004. június 13-án a Szövetség Szabad Európa listája nagy győzelmet aratott, de nemcsak a Fidesz, hanem az Európai Néppárt számára is. A Szövetség az egyik legnagyobb nemzeti delegációt alkotja az Európai Néppártban, mely a legerősebb frakció az Európai Parlamentben. A Fidelitast Brüsszelben és Strasbourgban Gyürk András, az ifjúsági szervezet egykori elnöke képviseli, aki 2009-ben újabb öt éves ciklust kezdhetett meg.

Bagó Zoltán az EP új képviselője!
 

A Fidesz választási győzelme után több Európai Parlamenti képviselő Magyarországon vállalt új feladatot és így lemondott mandátumáról. A Fidesz az ő helyükre új képviselőket delegálhat. Az Orbán Viktor vezette Választási Egyeztető Bizottság Bagó Zoltánt, a Fidelitas korábbi alelnökét nevezte meg a Szövetség jelöltjeként. Zoli így 2010 szeptemberétől kezdhette meg brüsszeli és strasbourgi munkáját. Gratulálunk!

Az új nemzedék az önkormányzatokban

A Fidelitas.hu összegyűjtötte azokat a települési, megyei vezetőket, képviselőket, akik az 1996-os megalakulásunk óta mi politikai közösségünkben ismerkedtek meg a közélettel. A listában egyaránt vannak egykori fidelitasosok és szervezetünk mostani építői. Közös bennük, hogy mindannyian az új nemzedékhez tartoznak és lendületes munkát végeznek!
 
 
fidelitas.hu