Cikkarchívum

2015. január 26.
Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának vendége volt Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúság-és sportügyi biztosa január 20-án. Bevezetője után a politikus az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményre (TTIP), az egységes digitális piacra, de a magyarországi szabadságjogokat, a toleranciát és a bevándorlási kérdéseket firtató felvetésekre is reagált.
2015. január 21.
A Bloomberg hírügynökség és a Financial Times után több pozsonyi lap is elismerően írt a magyar kormány svájci frank alapú hitelek átváltására kidolgozott tervéről. A jól időzített forintosítás több százezer családot, köztük rengeteg fiatalt mentett meg a katasztrófától.
2015. január 15.
Bakos Tamás, a Fidesz makói alapszervezetének alelnöke és Nagy Dániel, a Fidelitas makói szervezetének elnöke közös jótékonysági adománygyűjtést szervezett karácsony előtt a Makói gyepmesteri telepen lévő négylábúaknak. A gyűjtés során több mint 100 kg kutyatáp, kutyakonzerv, szalámi és egyéb táplálékkiegészítő gyűlt össze.
2015. január 15.
Bakos Tamás, a Fidesz makói alapszervezetének alelnöke és Nagy Dániel, a Fidelitas makói szervezetének elnöke közös karácsonyi adománygyűjtést szervezett a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Tagintézményének, a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola Diákotthonában élő állami gondozott fiataloknak. A két hétig tartó gyűjtés során közel 80.000 forint értékben gyűltek össze adományok.
2015. január 5.
2014 nyarán jött létre a tárnoki Fidelitas, de már a szervezet első fél éve is eseménydús volt; a sikeres önkormányzati választási kampány után karácsony közeledtével sem tétlenkedtek a csoport tagjai.
2014. december 22.
A Fidelitas Országos Választmánya idén karácsony előtt, december 19-én ülésezett és ugyanezen a napon tartottuk szervezetünk 18. születésnapi partyját is.
2014. december 20.
Megszületett a Mansfeld Péter Országos Történelemverseny eredménye. Az 1956-os forradalom és szabadságharc legfiatalabb áldozatának emlékére szervezett verseny döntőjét december 19-én tartottuk Budapesten a Duna Palotában.
2014. december 19.
Hagyomány a Fidelitasban, hogy minden évben a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva valamilyen jótékonysági akciót hirdetünk. Ebben az évben a Budapesti Fidelitas a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóinak életébe csempészett örömöt a „Karácsonykor legyünk jobbak” akció keretében, melyet Szepesfalvy Anna budapesti alelnök kezdeményezett. Az akcióhoz több mint 60 budapesti és Pest megyei fidelitasos csatlakozott 16 csoportból, valamint a Visoft Kft. is, akinek külön köszönjük a 8 mesés csomagot.
2014. december 19.
A Fidelitas Gazdasági Kabinete december 10-én „Hazánk érdeke” címmel tartott vitaestet. A meghívott vendégek Csontos Sandra az IKSZ Budapest elnöke és Kerékgyártó Gábor, a Fidelitas Budapest elnöke voltak, akikkel a napirendre tűzött aktuálpolitikai kérdéseket vitatta meg a kabinet csoportja. A beszélgetés fókuszában az állt, hogy mi hazánk érdeke a jelenlegi gazdasági, energia, kereskedelmi, és külpolitikai kérdésekben.
2014. december 12.
Sikerrel zárult a Fidelitas ferencvárosi szervezete által első ízben, a ferencvárosi Hajrá Magyarország klubban megrendezett Ferencvárosi Művelődési Szalon.
2014. december 8.
A V4-ek szellemiségében zajlott a Fidelitas kelet-közép-európai konferenciája. A Visegrádon tartott rendezvényen 10 térségbeli ország YEPP szervezetének delegáltjai, valamint a Fidelitas határon túli magyar partnerszervezeteinek képviselői vettek részt. / It has been the spirit of the Visegradi Negyek (V4) that set the atmosphere of the conference organized by Fidelitas for the future of the youth of Eastern Europe. The event took place at Visegrad – the YEPP delegates of ten countries represented the region while some members of Fidelitas partner organizations from neighboring countries also participated.
2014. december 5.
December 8-án az 1956-os sortűz áldozataira emlékeznek Salgótarjánban. 11:15 perckor egyszerre szólalnak meg a harangok, valamint a nap folyamán közel 100 középiskolásnak vetítik le az 1956-os salgótarjáni sortűzről készült dokumentumfilmet.
2014. december 4.
Szervezetünk a Visegrádi Együttműködés jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet, valamint kiterjesztené a szövetséget Magyarország szomszédos államaira is. Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke és Kurucz Dániel, a Fidelitas nemzetpolitikai munkacsoportjának vezetője hétvégi rendezvényünkkel, a Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferenciával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Kossuth téren.
2014. november 30.
Az Erzsébetvárosi Fidelitas ötödik alkalommal szervezett adománygyűjtést a kárpátaljai tiszapéterfalvi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóinak és az ott élő magyar kisebbségnek. Az adományokat november elején szállították Kárpátaljára.
2014. november 26.
A Fidelitas Közéleti Akadémia 2013/2014 utolsó tihanyi moduljára hosszú idő és sok munka után november 14. és 16. között került sor. Vendégünk volt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, Deutsch Tamás EP képviselő, valamint Török Gábor politológus és Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke.

összesen: 3865 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó