Cikkarchívum

2014. október 22.
Parlamenti képviselőnk és száznál több önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas Vezetőképző Tanfolyamát, amely több, mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi vagy éppen országos közéletben való szereplésre. Idén a vezetőképző tanfolyam első hétvégéjének Balatonszemes adott otthont. A 2014-es évfolyam 12 résztvevője az ország különböző pontjából érkezett a tréningre.
2014. október 22.
A Fidelitas szempontjából is rendkívül sikeres önkormányzati választás után a Budapesti Választmány ezúttal rendhagyó helyszínen ült össze; Kubatov Gábor pártigazgató, egyben a Fradi elnökének meghívására a csapat új stadionjába látogatott, ahol egy interaktív beszélgetés után az arénába is betekintést nyert.
2014. október 21.
Első nagyszabású rendezvényét tartotta meg a Fidelitas Innovációs Kabinet az őszi idény nyitásaként; október 15-én a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) fehér tárgyalójában Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) workshop-ot szervezett. Az eseményen az S3 stratégiájával kapcsolatos beszámolókat hallgathattak a résztvevők, emellett egy szimulációs játék során próbálhatták ki a megyei workshop-ok hangulatát. Az érdeklődő fiatalok a Nemzeti Innovációs Hivatal gyakornoki programjairól is tájékozódhattak.
2014. október 21.
A Fidelitas nemzetpolitikai munkacsoportja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének, valamint a Rákóczi Szövetség Pécsi Tudományegyetemen működő helyi szervezetének közreműködésével negyedik alkalommal gyűjtött adományokat a kárpátaljai fiataloknak. A meleg ruhákat, tanszereket, tankönyveket és játékokat a hétvégén szállították Kárpátaljára.
2014. október 11.
„Székyné dr. Sztrémi Melinda mellett tesszük le a voksunkat október 12-én az önkormányzati választáson” – jelentették ki egybehangzóan a fiatalok a Jövő Salgótarjánja elnevezésű fórumon. „HAZA-VÁRÓ”-program, főiskola, ösztöndíjprogram, kedvezményes lakásbérbeadás és telekvásárlás - ezekkel a lehetőségekkel várja haza Salgótarján az elvándorolt ifjúságot.
2014. október 7.
Küzdelmes és hátborzongató vajúdás tanúja lehetett ország-világ 25 esztendővel ezelőtt. Ma 25 éve annak, hogy az állampárt és a reformkommunisták bizarr nászából furcsa kis torzszülött látta meg a napvilágot.
2014. október 6.
Október elején három új Fidelitas csoport alakult Békés megyében. A bélmegyeri, sarkadkeresztúri és mezőgyáni Fidelitas csoportok megszervezésében aktívan részt vett Ajtai Péter, Bélmegyer fideszes polgármesterjelöltje, aki szívén viseli a fiatalok sorsát.
2014. október 2.
"Nekünk, a Belvárosi Fidelitas tagjainak az a feladatunk, hogy megvédjük a kerületieket Juhász Pétertől, és a kerületben élő gyerekeket megóvjuk attól, hogy rászoktassák őket a marihuánafogyasztásra" - jelentette ki Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2014. szeptember 24.
Esküt tett szerdán az Országgyűlésben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki 2005-től 2009-ig volt a Fidelitas elnöke. Gratulálunk a kinevezéséhez, nagyon büszkék vagyunk rá! Sok sikert és erőt kívánunk a miniszteri munkájához!
2014. szeptember 23.
A felejthetetlen nyári szabadegyetem után november elején újabb nagyszabású országos rendezvényre várunk minden érdeklődő fiatalt. Idén sportkonferenciával egybekötve szervezzük meg a Fidelitas hagyományos sporthétvégéjét a Tatai Olimpiai Központban. A már megszokott amatőr bajnokságok mellett ez alkalommal sporttal kapcsolatos kérdéseket, aktuális problémákat is megvitatunk.
2014. szeptember 22.
Kövér László házelnök Krasznay Béla, a Recski Szövetség elnöke és Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke társaságában avatta fel az 1950 és 1953 működött recski munkatábor helyén kialakított történelmi emlékhelyet megjelölő faragott kőtáblát, sztélét szombaton. A rendezvényen Balogh Gergely, a Fidelitas alelnöke is részt vett, a szervezet nevében koszorút helyezett el az emlékműnél.
2014. szeptember 18.
Az 1945-1956 közötti magyar Politikai Elítéltek Közössége adományozott kitüntetést Ágh Péternek, a Fidelitas elnökének Budapesten. A Memento emlékműnél tartott ünnepségen Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke is beszédet mondott.
2014. szeptember 13.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a Politikai Elítéltek Közössége a Memento: az 1945 és 1956 között kivégzettek emlékművénél pénteken Budapesten. A megemlékezésen beszédet mondott Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, majd a szervezet nevében koszorút helyezett el az áldozatok emlékművénél.
2014. szeptember 12.
Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke Fülöp Róbert kiskunhalasi fideszes polgármesterjelölttel Önkormányzati ifjúságpolitika címmel tartott sajtótájékoztatót Kiskunhalason a Művelődési Központban. A Fidesz-KDNP szövetség csütörtöki rendezvényén elhangzott: a fiatalok tömeges elvándorlása visszafordítható folyamat.
2014. szeptember 10.
Az unió végre felismerte, hogy az eddiginél keményebben kell kiállni a fiatalokért, ezt mutatja Navracsics Tibor jelölése is az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi pozícióra - közölte a Fidelitas elnöksége.

összesen: 3842 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó