Cikkarchívum

2014. augusztus 18.
2014. augusztus 16-án a XVI. Halfőzőverseny Gyomaendrődön a Fidelitas is képviseltette magát, csapatunkat erősítették Vincze Géza és Várfi András országos alelnökök, Botka Gábor a Pest megyei választmány elnöke, Hunyadi István Békés megyei alelnök, és Marton Dániel fidelitasos önkormányzati képviselő, valamint több megyei csoport. A verseny nagyon jó hangulatban telt, melynek eredménye a kiürült bogrács, valamint az elnyert arany fokozatú oklevél.
2014. augusztus 16.
Zalaegerszegen működő ifjúsági szervezetek képviselői sajtónyilvános esemény keretében adták át petíciójukat Balaicz Zoltán polgármesterjelöltnek a Városháza bejáratánál. Az eseményen részt vettek a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, a Zalaegerszegi Diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Főiskolák Egyesülete, a Fidelitas, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, az Új Nemzedék Központ képviselői.
2014. augusztus 11.
A Fidesz és a Fidelitas felszólítja a két baloldali politikust, hogy fizessék vissza a jogtalanul felvett közpénzeket – emelte ki sajtótájékoztatóján Balogh Gergely, a Fidelitas operatív alelnöke.
2014. július 30.
Kurucz Dániel, a Fidelitas budapesti szervezetének alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a Fidelitas várja Tóth József XIII. kerületi szocialista polgármester megszólalását korábbi alpolgármestere, Hiszékeny Dezső ügyében, akinek mentelmi joga felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész.
2014. július 29.
Nem véletlen, hogy Debrecen a dinamikus megújulás otthonává vált, hiszen sokat tesz érte a város. Az idei Campus Fesztivál, Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye a Nagyerdei Stadion rekonstrukciója után teljesen megújult környezetben várta a látogatókat július 23. és 27. között. A Fidelitas debreceni szervezete külön sátrat rendezett be a fesztivál civilfalujában.
2014. július 22.
Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Klaipedában az Educatio és litvániai partnerszervezetünk, a JKD közös nyári akadémiáját július 17. és 20. között. A szervezésben ezúttal a YEPP is részt vett, így az akadémia keretein belül zajlott a YEPP nyári egyeteme is. A rendezvényen a külügyi kabinet képviseletében Minchev Vasil balti ügyekért felelős tag és Párkányi Eszter vettek részt. A magyar küldöttség Farkas Vajkkal egészült ki, Vajk az IKSZ képviseletében utazott Litvániába.
2014. július 21.
Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója remek lehetőséget teremt arra, hogy a politikai pártok ifjúsági szervezetei bemutatkozzanak a hallgatóknak. A fesztiválról évek óta a Fidelitas sem hiányozhat. Idén Miskolcon külön standdal, ingyen csocsóval és számos apró ajándékkal vártuk a fiatalokat.
2014. július 15.
Július közepén hat fővel megalakult a Fidelitas tárnoki csoportja. A helyi szervezet elnökének Szalai Ferenc politológust választották a fiatalok. Az új csoport létrejötténél jelen volt Szolnoki Gábor polgármester, Vincze Géza országos alelnök, valamint Földvári László megyei alelnök.
2014. július 15.
A Fidelitas Nógrád megyei csapata is részt vett a Mátraterenyén megrendezett Palacsinta Fesztiválon július 12-én.
2014. július 9.
„A 22-es csapdája” mottóval 2014. július 2-6. között Felsőszinevéren rendezték meg a XXII. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemet. A rendezvényre a Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek vendégek; a Fidelitast Vincze Géza országos alelnök képviselte.
2014. július 8.
A Fidelitas továbbra is értetlenül áll az előtt, hogy a liberális és nemzetközi jogvédő szervezetek – úgy mint az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért – kiemelt figyelmet fordítanak a kisebbségeket érintő kérdésekre, az őket érő atrocitásokra, ugyanakkor a Kárpát-medencében élő magyar kisebbséget érő jogsértések ellen nem emelik fel szavukat.
2014. július 8.
A Nemzetközi Republikánus Intézet (International Republican Institute – IRI) június 26-30. között rendezte meg soron következő képzését, melyen a Fidelitas képviseletében részt vett Minchev Vasil, a humán kabinet vezető-helyettese.
2014. július 1.
A Fidelitas legnépszerűbb országos programja a több mint tíz éve minden évben megrendezésre kerülő nyári tábor. Idén június végén Fidelitas Nyári Szabadegyetem néven olyan tábort szerveztünk, mely kiemelkedik a sorból, középpontjában ugyanis az interaktív közösségépítés állt.
2014. június 30.
A Fidelitas Gazdasági Kabinet „Somogyország 2020” címmel június 21-én a Kaposvári Egyetemen rendezte meg gazdasági konferenciáját, melynek célja a Dél-Dunántúl régió és Somogy megye fejlődési lehetőségeinek megvitatása, az elkövetkező időszak fejlesztési terveinek ismertetése és a régió kitörési pontjainak vizsgálata volt.
2014. június 26.
Kíváncsian várjuk Gulyás Márton, a Krétakör Alapítvány ügyvezetőjének válaszát arra a kérdésre, hogy szervezete korábban is politikai kampányolásra, pártpolitikai célokra használta-e fel a magyar választók közösségének szánt norvég és egyéb támogatásokat?

összesen: 3829 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó