Cikkarchívum

2014. december 12.
Sikerrel zárult a Fidelitas ferencvárosi szervezete által első ízben, a ferencvárosi Hajrá Magyarország klubban megrendezett Ferencvárosi Művelődési Szalon.
2014. december 8.
A V4-ek szellemiségében zajlott a Fidelitas kelet-közép-európai konferenciája. A Visegrádon tartott rendezvényen 10 térségbeli ország YEPP szervezetének delegáltjai, valamint a Fidelitas határon túli magyar partnerszervezeteinek képviselői vettek részt. / It has been the spirit of the Visegradi Negyek (V4) that set the atmosphere of the conference organized by Fidelitas for the future of the youth of Eastern Europe. The event took place at Visegrad – the YEPP delegates of ten countries represented the region while some members of Fidelitas partner organizations from neighboring countries also participated.
2014. december 5.
December 8-án az 1956-os sortűz áldozataira emlékeznek Salgótarjánban. 11:15 perckor egyszerre szólalnak meg a harangok, valamint a nap folyamán közel 100 középiskolásnak vetítik le az 1956-os salgótarjáni sortűzről készült dokumentumfilmet.
2014. december 4.
Szervezetünk a Visegrádi Együttműködés jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet, valamint kiterjesztené a szövetséget Magyarország szomszédos államaira is. Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke és Kurucz Dániel, a Fidelitas nemzetpolitikai munkacsoportjának vezetője hétvégi rendezvényünkkel, a Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferenciával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Kossuth téren.
2014. november 30.
Az Erzsébetvárosi Fidelitas ötödik alkalommal szervezett adománygyűjtést a kárpátaljai tiszapéterfalvi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóinak és az ott élő magyar kisebbségnek. Az adományokat november elején szállították Kárpátaljára.
2014. november 26.
A Fidelitas Közéleti Akadémia 2013/2014 utolsó tihanyi moduljára hosszú idő és sok munka után november 14. és 16. között került sor. Vendégünk volt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, Deutsch Tamás EP képviselő, valamint Török Gábor politológus és Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke.
2014. november 26.
A Fidelitas VII. kerületi csoportja idén is megemlékezett a fiatalon elhunyt költőről és sportemberről, az 1956-os forradalom hősi halottjáról, Gérecz Attiláról.
2014. november 24.
A Fidelitas Közéleti Akadémia 2014/2015-ös évfolyama túl van a vezetőképző harmadik programján. A "Személyi és szervezeti hatékonyság fejlesztés" című intenzív képzés első hétvégéje után "Kommunikációs tréning" következett, az elmúlt hétvégén pedig ismét Dr. Szent-Imrey Tamás oktatta a képzés résztvevőit Balatonszemesen.
2014. november 23.
A Fidelitas budapesti szervezete november 22-én, szombaton délután megemlékezést tartott a „Málenkij robot” 70. évfordulója alkalmából a Terror Háza Múzeum előtt.
2014. november 17.
A Fidelitas Sportkonferencián röplabdában és teremfociban csapatok, tekében, pingpongban és sakkban pedig egyéni versenyzők mérhették össze sporttehetségüket. A győzteseknek Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke és Jakab Jácint országos alelnök adta át a díjakat. Az eredményekhez gratulálunk!
2014. november 17.
A Fidelitas Humán Kabinet november 12-én a Képviselői Irodaházban tartotta ülését, melynek vendége Prof. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár volt. Államtitkár úr előadásában a „Fokozatváltás a felsőoktatásban – A teljesítményelvű felsőoktatás fejlesztésének irányvonalai” című dokumentumot mutatta be.
2014. november 11.
Mansfeld Péter Országos Történelemversenyt hirdet a Fidelitas középiskolás diákok számára. Mansfeld Péter a „pesti srácok” egyike, a fiatalok hősiességének és szabadságvágyának példaképe, akit 18 évesen végzett ki a kommunista hatalom. Az ő emlékére szervezzük meg a történelemversenyt, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharc.
2014. november 11.
A hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő fidelitasos sporthétvégék helyett idén november 7. és 9. között sportkonferenciát szerveztünk; az amatőr bajnokságok mellett ez alkalommal hazai edzőkkel, közéleti személyiségekkel és egykori élsportolókkal közösen aktuális sporttal kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoztunk. Mindezt olyan helyszínen, ahol számtalan nemzetközi sportsiker, olimpiai és világbajnoki érem alapjait rakták le sportolóink.
2014. október 22.
Parlamenti képviselőnk és száznál több önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas Vezetőképző Tanfolyamát, amely több, mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi vagy éppen országos közéletben való szereplésre. Idén a vezetőképző tanfolyam első hétvégéjének Balatonszemes adott otthont. A 2014-es évfolyam 12 résztvevője az ország különböző pontjából érkezett a tréningre.
2014. október 22.
A Fidelitas szempontjából is rendkívül sikeres önkormányzati választás után a Budapesti Választmány ezúttal rendhagyó helyszínen ült össze; Kubatov Gábor pártigazgató, egyben a Fradi elnökének meghívására a csapat új stadionjába látogatott, ahol egy interaktív beszélgetés után az arénába is betekintést nyert.

összesen: 3856 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó