Cikkarchívum

2014. november 17.
A Fidelitas Sportkonferencián röplabdában és teremfociban csapatok, tekében, pingpongban és sakkban pedig egyéni versenyzők mérhették össze sporttehetségüket. A győzteseknek Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke és Jakab Jácint országos alelnök adta át a díjakat. Az eredményekhez gratulálunk!
2014. november 17.
A Fidelitas Humán Kabinet november 12-én a Képviselői Irodaházban tartotta ülését, melynek vendége Prof. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár volt. Államtitkár úr előadásában a „Fokozatváltás a felsőoktatásban – A teljesítményelvű felsőoktatás fejlesztésének irányvonalai” című dokumentumot mutatta be.
2014. november 11.
Mansfeld Péter Országos Történelemversenyt hirdet a Fidelitas középiskolás diákok számára. Mansfeld Péter a „pesti srácok” egyike, a fiatalok hősiességének és szabadságvágyának példaképe, akit 18 évesen végzett ki a kommunista hatalom. Az ő emlékére szervezzük meg a történelemversenyt, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharc.
2014. november 11.
A hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő fidelitasos sporthétvégék helyett idén november 7. és 9. között sportkonferenciát szerveztünk; az amatőr bajnokságok mellett ez alkalommal hazai edzőkkel, közéleti személyiségekkel és egykori élsportolókkal közösen aktuális sporttal kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoztunk. Mindezt olyan helyszínen, ahol számtalan nemzetközi sportsiker, olimpiai és világbajnoki érem alapjait rakták le sportolóink.
2014. október 22.
Parlamenti képviselőnk és száznál több önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas Vezetőképző Tanfolyamát, amely több, mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi vagy éppen országos közéletben való szereplésre. Idén a vezetőképző tanfolyam első hétvégéjének Balatonszemes adott otthont. A 2014-es évfolyam 12 résztvevője az ország különböző pontjából érkezett a tréningre.
2014. október 22.
A Fidelitas szempontjából is rendkívül sikeres önkormányzati választás után a Budapesti Választmány ezúttal rendhagyó helyszínen ült össze; Kubatov Gábor pártigazgató, egyben a Fradi elnökének meghívására a csapat új stadionjába látogatott, ahol egy interaktív beszélgetés után az arénába is betekintést nyert.
2014. október 21.
Első nagyszabású rendezvényét tartotta meg a Fidelitas Innovációs Kabinet az őszi idény nyitásaként; október 15-én a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) fehér tárgyalójában Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) workshop-ot szervezett. Az eseményen az S3 stratégiájával kapcsolatos beszámolókat hallgathattak a résztvevők, emellett egy szimulációs játék során próbálhatták ki a megyei workshop-ok hangulatát. Az érdeklődő fiatalok a Nemzeti Innovációs Hivatal gyakornoki programjairól is tájékozódhattak.
2014. október 21.
A Fidelitas nemzetpolitikai munkacsoportja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének, valamint a Rákóczi Szövetség Pécsi Tudományegyetemen működő helyi szervezetének közreműködésével negyedik alkalommal gyűjtött adományokat a kárpátaljai fiataloknak. A meleg ruhákat, tanszereket, tankönyveket és játékokat a hétvégén szállították Kárpátaljára.
2014. október 15.
Az idei önkormányzati választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megyétől Zala megyéig az ország legkülönbözőbb pontjain több mint száz Fidelitas-tag indult polgármesteri vagy képviselői pozíciókért. 19 fidelitasos polgármesterjelöltnek, 97 képviselőjelöltnek szavaztak bizalmat a választópolgárok, valamint kilencen megyei közgyűlésekben foglalhatnak helyet. Lassan mindegyikük leteszi az esküt és megkapja megbízólevelét. Ifjú politikusainknak gratulálunk, a következő öt évhez jó egészséget, kitartást és sok sikert kívánunk!
2014. október 11.
„Székyné dr. Sztrémi Melinda mellett tesszük le a voksunkat október 12-én az önkormányzati választáson” – jelentették ki egybehangzóan a fiatalok a Jövő Salgótarjánja elnevezésű fórumon. „HAZA-VÁRÓ”-program, főiskola, ösztöndíjprogram, kedvezményes lakásbérbeadás és telekvásárlás - ezekkel a lehetőségekkel várja haza Salgótarján az elvándorolt ifjúságot.
2014. október 7.
Küzdelmes és hátborzongató vajúdás tanúja lehetett ország-világ 25 esztendővel ezelőtt. Ma 25 éve annak, hogy az állampárt és a reformkommunisták bizarr nászából furcsa kis torzszülött látta meg a napvilágot.
2014. október 6.
Október elején három új Fidelitas csoport alakult Békés megyében. A bélmegyeri, sarkadkeresztúri és mezőgyáni Fidelitas csoportok megszervezésében aktívan részt vett Ajtai Péter, Bélmegyer fideszes polgármesterjelöltje, aki szívén viseli a fiatalok sorsát.
2014. október 2.
"Nekünk, a Belvárosi Fidelitas tagjainak az a feladatunk, hogy megvédjük a kerületieket Juhász Pétertől, és a kerületben élő gyerekeket megóvjuk attól, hogy rászoktassák őket a marihuánafogyasztásra" - jelentette ki Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2014. szeptember 24.
Esküt tett szerdán az Országgyűlésben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki 2005-től 2009-ig volt a Fidelitas elnöke. Gratulálunk a kinevezéséhez, nagyon büszkék vagyunk rá! Sok sikert és erőt kívánunk a miniszteri munkájához!
2014. szeptember 23.
A felejthetetlen nyári szabadegyetem után november elején újabb nagyszabású országos rendezvényre várunk minden érdeklődő fiatalt. Idén sportkonferenciával egybekötve szervezzük meg a Fidelitas hagyományos sporthétvégéjét a Tatai Olimpiai Központban. A már megszokott amatőr bajnokságok mellett ez alkalommal sporttal kapcsolatos kérdéseket, aktuális problémákat is megvitatunk.

összesen: 3847 db | 15 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó