„Zöld közbeszerzések - a pozitív minta”

A Fenntartható Fejlődés és Vidékfejlesztési Kabinet vendége volt Both Hunor kabinettag, 13. kerületi csoportelnök aki előadást tartott a zöld közbeszerzésekről. A Kabinet novemberben kezdte meg rendezvény sorozatát, melynek keretében a kabinettagok, illetve a kabinettel együttműködő ifjú szakemberek előadást tartanak, és a vendégek megvitatják a napirendre kerülő fenntartható fejlődést érintő kérdéseket.
A rendezvénysorozat folyamán előadást tartott Koncz Zsófia országos alelnök a megújuló energiaforrások és a környezettudatosság területén Szerencsen, Renge Zsolt önkormányzati képviselő az Újpesten megvalósult előrelépésekről; Kerényi-Nagy Viktor a kabinet természet- és környezetvédelemért felelős szakterületi vezetője a városklíma-energiahatékonyság-kertészet aktuális kérdéseiről; Gondos Levente, a kabinet fenntartható gazdaságért felelős szakterületi vezetője hazánk energiastratégiai kérdéseiről; Ványi András fizikus hallgató a nukleáris energiáról és a Paks II projektről, Balogh Jeremiás ösztöndíjas kutató a hazai és nemzetközi borkereskedelemről; Odor Máté a kabinet fenntartható társadalomért felelős szakterületi vezetője a gazdasági és társadalmi berendezkedések összefüggéseiről; Nagy Gergő kabinettag pedig a biológiai eredetű erőforrások hazai felhasználásáról.
 
Both Hunor az április 26-ai előadáson a zöld közbeszerzésekről beszélt, a közbeszerzési szabályozás 2005 óta történt változásairól, a kapcsolódó uniós irányelvekről, a környezetvédelmi, szociális és innováció szempontok közbeszerzésekben való érvényesüléséről, és ennek jelentőségéről.

A Kabinet tavasszal is aktívan folytatja munkáját. Szakmai háttérmunka, szimpóziumok és Fenntartható fejlődési estek, mellett folyamatban van a „Mit üzensz a Környezetvédelmi Világnapra?” c. országos plakátpályázat és a kabinet rendszeresen vesz részt a Fidelitas országos és regionális rendezvényein, mindezzel elősegítve a hazánk teljes területére kiterjedő szakmai együttműködést.

2016.05.03.

Kapcsolat