Wellness disznóvágás Füzesgyarmaton

2013. március 6.

Régi jó szokásunkhoz híven – rövid kihagyás után – idén télen újra közel száz budapesti és Pest megyei fiatal látogatott el a Békés megyei Füzesgyarmatra Bere Károly polgármester - korábbi Fidelitas alelnök – meghívására. Az esemény néhány éve a Füzesgyarmati Gazdanapok keretében valósul meg. A vacsora előtt Ágh Péter, a Fidelitas elnöke is felkereste a Füzesgyarmaton állomásozó csapatot.

A fiatalok Kerékgyártó Gábor budapesti elnök vezetésével péntek este érkeztek, ahol már várt bennünket a finom vacsora, majd az est hátralevő részében könnyed beszélgetések, kikapcsolódás, a vállalkozó kedvűekre fürdőzés várt. Az idő előrehaladtával voltak, akik az énekhangjukat vagy épp tánctudásukat is megcsillogtatták, végül pedig még némi kis kaland is maradt a hazaútra.
 
Szombaton egész napos vidéki disznótoros várt ránk. A korán kelők a feldolgozási folyamatot a legelejétől végigkísérhették, azok pedig, akik még az előző este fáradalmait pihenték, a közös ebéden már az addigra elkészült sült hússal tölthették meg a hasukat némi házi ital kíséretében.
 
A délután külön érdekessége volt, hogy meglátogattunk egy kisebb gazdaságot ahol - főként a lányok nagy örömére - egy fiatal bocit is megsimogathattunk és ismét megtapasztalhattuk a füzesgyarmatiak hihetetlen vendégszeretetét, amikor a lógó szalonnáktól teli kis helyiségben házi szilvalekvárt, szalámit és sárgabaracklevet (még életemben nem ittam ilyen finomat :)) ízlelgettük. Közben a társaság másik része a délutánt a Kastélypark Fürdő medencéiben töltötte. Este pedig már a frissen készült sült kolbásszal és hurkával teljesedett ki a gasztronómiai élmény.
 
A záró este után vasárnapra már csak a búcsúzkodás maradt, ami bár mindig fájó, de tudjuk, hogy legkésőbb jövőre visszatérünk. 
 
Még egyszer hálás köszönet Bere Karcsinak, Kerékgyártó Gábornak és az összes füzesgyarmati szervezőnek, akik ilyen felejthetetlenné tették ezt a hétvégét!
 
Henter Lilla
budapesti alelnök

fidelitas.hu
Küldd el ismerősnek emailben!
Tárgy: Wellness disznóvágás Füzesgyarmaton
Címzett: *
Feladó: *
Megjegyzésed:

További hírek

Elkezdődött a Fidelitas megújult vezetőképzője 2014. október 22. 19:27

Parlamenti képviselőnk és száznál több önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas Vezetőképző Tanfolyamát, amely több, mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi vagy éppen országos közéletben való szereplésre. Idén a vezetőképző tanfolyam első hétvégéjének Balatonszemes adott otthont. A 2014-es évfolyam 12 résztvevője az ország különböző pontjából érkezett a tréningre.

Budapesti Választmány vendégségben a Fradinál 2014. október 22. 19:21

A Fidelitas szempontjából is rendkívül sikeres önkormányzati választás után a Budapesti Választmány ezúttal rendhagyó helyszínen ült össze; Kubatov Gábor pártigazgató, egyben a Fradi elnökének meghívására a csapat új stadionjába látogatott, ahol egy interaktív beszélgetés után az arénába is betekintést nyert.

Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia workshop 2014. október 21. 10:01

Első nagyszabású rendezvényét tartotta meg a Fidelitas Innovációs Kabinet az őszi idény nyitásaként; október 15-én a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) fehér tárgyalójában Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) workshop-ot szervezett. Az eseményen az S3 stratégiájával kapcsolatos beszámolókat hallgathattak a résztvevők, emellett egy szimulációs játék során próbálhatták ki a megyei workshop-ok hangulatát. Az érdeklődő fiatalok a Nemzeti Innovációs Hivatal gyakornoki programjairól is tájékozódhattak.