Hírek
A fiatalok Kerékgyártó Gábor budapesti elnök vezetésével péntek este érkeztek, ahol már várt bennünket a finom vacsora, majd az est hátralevő részében könnyed beszélgetések, kikapcsolódás, a vállalkozó kedvűekre fürdőzés várt. Az idő előrehaladtával voltak, akik az énekhangjukat vagy épp tánctudásukat is megcsillogtatták, végül pedig még némi kis kaland is maradt a hazaútra.
 
Szombaton egész napos vidéki disznótoros várt ránk. A korán kelők a feldolgozási folyamatot a legelejétől végigkísérhették, azok pedig, akik még az előző este fáradalmait pihenték, a közös ebéden már az addigra elkészült sült hússal tölthették meg a hasukat némi házi ital kíséretében.
 
A délután külön érdekessége volt, hogy meglátogattunk egy kisebb gazdaságot ahol - főként a lányok nagy örömére - egy fiatal bocit is megsimogathattunk és ismét megtapasztalhattuk a füzesgyarmatiak hihetetlen vendégszeretetét, amikor a lógó szalonnáktól teli kis helyiségben házi szilvalekvárt, szalámit és sárgabaracklevet (még életemben nem ittam ilyen finomat :)) ízlelgettük. Közben a társaság másik része a délutánt a Kastélypark Fürdő medencéiben töltötte. Este pedig már a frissen készült sült kolbásszal és hurkával teljesedett ki a gasztronómiai élmény.
 
A záró este után vasárnapra már csak a búcsúzkodás maradt, ami bár mindig fájó, de tudjuk, hogy legkésőbb jövőre visszatérünk. 
 
Még egyszer hálás köszönet Bere Karcsinak, Kerékgyártó Gábornak és az összes füzesgyarmati szervezőnek, akik ilyen felejthetetlenné tették ezt a hétvégét!
 
Henter Lilla
budapesti alelnök

fidelitas.hu