Történelem versenyt szervez Miskolcon a Fidelitas

IV. Béla uralkodása és az ország újjáépítése témakörben, történelmi versenyt rendez március 4-én a miskolci Fidelitas. A „Dicsőséges magyar múltunk” című történelmi megmérettetés célja lehetőséget teremtetni a tanulók számára, hogy megismerjék, a magyar történelem dicső korszakait, azokban elmélyüljenek, és képességeiket újszerűen, interaktív módon tudják fejleszteni.

Kováts Ágoston, a Fidelitas Észak-magyarországi regionális igazgatója tájékoztatójukon elmondta, hogy Miskolcon már 8. alkalommal rendeznek történelemversenyt. A történelmi vetélkedő célja, lehetőséget teremtetni a tanulók számára, hogy megismerjék, a magyar történelem dicső korszakait, azokban elmélyüljenek, és képességeiket újszerűen, interaktív módon tudják fejleszteni.

 A regionális elnök elmondta – Kiemelt szerepet szánunk a forráselemzésnek, a térben és időben való tájékozódásnak, a kreativitásnak és a kommunikációs készségek fejlesztésének -majd hozzátette, hogy  ugyanakkor nem titkolt céljuk, hogy a verseny olyan témákat jelenítsen meg a magyar történelemből, amelyekre büszkék lehetünk, és amelyekből tanulhatunk is.

Idén IV. Béla uralkodása és az ország újjáépítése kerül terítékre. A „Dicsőséges magyar múltunk” című történelmi megmérettetésre – melynek védnöke Bánné Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke – 10. ,11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezését várják. A háromfős csapatokban akár vegyes évfolyamú tanulók is szerepelhetnek. Egy iskolából természetesen több csapat is indulhat, nevezési díj nincs, viszont értékes könyvnyereményekért és belépőjegyekért folyik majd a versengés – ismertette Hojnyák Dávid, a miskolci Fidelitas elnöke.

Aki szeretne részt venni a versenyen március 4.-én, annak nincs más dolga, mint postai úton elküldeni február 5-ig jelentkezését, a "Miskolci Fidelitas 3535, Miskolc Ibolya utca 3." címre.

 

 

2016.01.22.

Kapcsolat