Teljesítette a kormány a Fidelitas kérését

2013. február 26.

Tavaly a Parlamentben, valamint a Fidelitas Országos Választmányának ülésén a Fidelitas azt kérte a kormánytól, hogy az idei évben folytassák az Első munkahely garancia programot. A miniszterelnök által meghirdetett, a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében megvalósult kezdeményezés már 2012-ben is több ezer fiatalnak biztosított lehetőséget arra, hogy munkatapasztalatot szerezhessen - írja közleményében Ágh Péter, a Fidelitas elnöke.

Ma Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár bejelentette: március 1-jétől újraindul a pályakezdőket támogató „első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program, a támogatás összege 5 milliárd forint, amelyből legalább 7200 fiatal támogatható. Tudjuk, hogy visszatérő probléma az, hogy a fiatalokat gyakorlati munkatapasztalat hiányában nem alkalmazták. A Fidelitas által is ösztönzött projekt idei elindításával ennek a csapdahelyzetnek a felszámolásához járul hozzá a kormány. 
 
Ágh Péter Fidelitas elnök tavalyi felszólalása közben, amikor azt kérdezte Czomba Sándor államtitkártól, hogy folytatják-e a programot

fidelitas.hu
 
Küldd el ismerősnek emailben!
Tárgy: Teljesítette a kormány a Fidelitas kérését
Címzett: *
Feladó: *
Megjegyzésed:

További hírek

Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia workshop 2014. október 21. 10:01

Első nagyszabású rendezvényét tartotta meg a Fidelitas Innovációs Kabinet az őszi idény nyitásaként; október 15-én a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) fehér tárgyalójában Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) workshop-ot szervezett. Az eseményen az S3 stratégiájával kapcsolatos beszámolókat hallgathattak a résztvevők, emellett egy szimulációs játék során próbálhatták ki a megyei workshop-ok hangulatát. Az érdeklődő fiatalok a Nemzeti Innovációs Hivatal gyakornoki programjairól is tájékozódhattak.

Kárpátaljai adományút 2014. október 21. 09:42

A Fidelitas nemzetpolitikai munkacsoportja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének, valamint a Rákóczi Szövetség Pécsi Tudományegyetemen működő helyi szervezetének közreműködésével negyedik alkalommal gyűjtött adományokat a kárpátaljai fiataloknak. A meleg ruhákat, tanszereket, tankönyveket és játékokat a hétvégén szállították Kárpátaljára.

A fiatalok a folytatásra szavaznak 2014. október 11. 09:01

„Székyné dr. Sztrémi Melinda mellett tesszük le a voksunkat október 12-én az önkormányzati választáson” – jelentették ki egybehangzóan a fiatalok a Jövő Salgótarjánja elnevezésű fórumon. „HAZA-VÁRÓ”-program, főiskola, ösztöndíjprogram, kedvezményes lakásbérbeadás és telekvásárlás - ezekkel a lehetőségekkel várja haza Salgótarján az elvándorolt ifjúságot.