Teljesítette a kormány a Fidelitas kérését

2013. február 26.

Tavaly a Parlamentben, valamint a Fidelitas Országos Választmányának ülésén a Fidelitas azt kérte a kormánytól, hogy az idei évben folytassák az Első munkahely garancia programot. A miniszterelnök által meghirdetett, a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében megvalósult kezdeményezés már 2012-ben is több ezer fiatalnak biztosított lehetőséget arra, hogy munkatapasztalatot szerezhessen - írja közleményében Ágh Péter, a Fidelitas elnöke.

Ma Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár bejelentette: március 1-jétől újraindul a pályakezdőket támogató „első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program, a támogatás összege 5 milliárd forint, amelyből legalább 7200 fiatal támogatható. Tudjuk, hogy visszatérő probléma az, hogy a fiatalokat gyakorlati munkatapasztalat hiányában nem alkalmazták. A Fidelitas által is ösztönzött projekt idei elindításával ennek a csapdahelyzetnek a felszámolásához járul hozzá a kormány. 
 
Ágh Péter Fidelitas elnök tavalyi felszólalása közben, amikor azt kérdezte Czomba Sándor államtitkártól, hogy folytatják-e a programot

fidelitas.hu
 
Küldd el ismerősnek emailben!
Tárgy: Teljesítette a kormány a Fidelitas kérését
Címzett: *
Feladó: *
Megjegyzésed:

További hírek

Elkezdődött a Fidelitas megújult vezetőképzője 2014. október 22. 19:27

Parlamenti képviselőnk és száznál több önkormányzati képviselőnk közül sokan végezték már el a Fidelitas Vezetőképző Tanfolyamát, amely több, mint 10 éve készíti fel tagjainkat a helyi vagy éppen országos közéletben való szereplésre. Idén a vezetőképző tanfolyam első hétvégéjének Balatonszemes adott otthont. A 2014-es évfolyam 12 résztvevője az ország különböző pontjából érkezett a tréningre.

Budapesti Választmány vendégségben a Fradinál 2014. október 22. 19:21

A Fidelitas szempontjából is rendkívül sikeres önkormányzati választás után a Budapesti Választmány ezúttal rendhagyó helyszínen ült össze; Kubatov Gábor pártigazgató, egyben a Fradi elnökének meghívására a csapat új stadionjába látogatott, ahol egy interaktív beszélgetés után az arénába is betekintést nyert.

Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia workshop 2014. október 21. 10:01

Első nagyszabású rendezvényét tartotta meg a Fidelitas Innovációs Kabinet az őszi idény nyitásaként; október 15-én a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) fehér tárgyalójában Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) workshop-ot szervezett. Az eseményen az S3 stratégiájával kapcsolatos beszámolókat hallgathattak a résztvevők, emellett egy szimulációs játék során próbálhatták ki a megyei workshop-ok hangulatát. Az érdeklődő fiatalok a Nemzeti Innovációs Hivatal gyakornoki programjairól is tájékozódhattak.