Hírek
Tavaly a Parlamentben, valamint a Fidelitas Országos Választmányának ülésén a Fidelitas azt kérte a kormánytól, hogy az idei évben folytassák az Első munkahely garancia programot. A miniszterelnök által meghirdetett, a Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében megvalósult kezdeményezés már 2012-ben is több ezer fiatalnak biztosított lehetőséget arra, hogy munkatapasztalatot szerezhessen - írja közleményében Ágh Péter, a Fidelitas elnöke.

2013. február 26.

Ma Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár bejelentette: március 1-jétől újraindul a pályakezdőket támogató „első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program, a támogatás összege 5 milliárd forint, amelyből legalább 7200 fiatal támogatható. Tudjuk, hogy visszatérő probléma az, hogy a fiatalokat gyakorlati munkatapasztalat hiányában nem alkalmazták. A Fidelitas által is ösztönzött projekt idei elindításával ennek a csapdahelyzetnek a felszámolásához járul hozzá a kormány. 
 
Ágh Péter Fidelitas elnök tavalyi felszólalása közben, amikor azt kérdezte Czomba Sándor államtitkártól, hogy folytatják-e a programot

fidelitas.hu