SEGÉDKEZEK Budakeszin

Szeptember 26-án újabb állomásához érkezett a SEGÉDKEZEK elnevezésű akciósorozat. A közép-magyarországi fidelitasosok a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola öltözőpadjainak felújításában vettek részt.

Szeptember utolsó szombatján a SEGÉDKEZEK elnevezésű akciósorozat újabb állomása ezúttal Budakeszin volt, ahol lelkes fidelitasosok fogtak össze. Az öltözőpadok újrafestésének ötlete Farkas Dániel, helyi elnök és dr. Baksa Zoltán alelnök fejéből pattant ki.

A résztvevők több Pest megyei településről, valamint budapesti kerületekből érkeztek. A résztvevők között volt Vincze Géza, szervezetünk országos alelnöke, Lőrincz Gergő, közép-magyarországi regionális igazgató, Szente Olivér, a Pest Megyei Választmány elnöke, valamint Várfi András, dél-alföldi regionális igazgató is.

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi város polgármestere, valamint az iskola igazgatója, Czifra Zsuzsanna nem csak támogatta a kezdeményezést, hanem ecsetet ragadva segédkezett is a padok festésében.

Az akciósorozat igyekszik ráirányítani a fiatalok figyelmét a társadalmi felelősségvállalásra, valamint az aktív részvételen alapuló közösségépítésre. A cél eljutni a lehető legtöbb Pest megyei településre és budapesti kerületbe, ahol a résztvevők különböző közhasznú, társadalmi akciókkal kívánják a helyi közösségek érdekeit szolgálni.

Az akció Budakeszin elérte célját, hiszen a sikeren és a boldog arcokon fölbuzdulva a helyi csoport már a város más pontjain is tervezi hasonló akciók lebonyolítását.

A SEGÉDKEZEK akciósorozat természetesen itt nem ér véget, hiszen még sok-sok helyen fel kívánjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy egy kis odafigyeléssel környezetünk szebb és élhetőbb lehet.

Fotók: Budakeszi Hírmondó, Nagy Bertalan

2015.09.28.

Kapcsolat