Ráckevei Summerfest

Augusztus 19-én a ráckevei Summerfesten vendégül látták a Fidelitas néhány tagját.

Augusztus 19. fontos dátum Ráckeve életében. 25 éve a helyiek minden évben ezen a napon rendezik meg a Summerfestet, ahol 19 országból érkező táncosok autentikus népzenei és táncelőadását tekinthetik meg a Ráckevére látogatók, majd sötétedéskor közel 100 csónak vonul fel kivilágítva, lampionokkal feldíszítve. Sokan már hónapokkal a rendezvény előtt elkezdik építeni és díszíteni a hajójukat.

 

 

Virágh Kata és Zakariás Anita beszámolója:

 

 

Mivel fontosnak tartjuk a hagyományőrzést és hiszünk a közösség építő erejében, elhatároztuk, a Summerfesten megszervezzük a Fidelitas bemutatkozását Ráckevén, illetve Ráckevét is bemutatjuk a fidelitasosoknak. Országszerte több helyről is érkeztek tagok, nagy örömünkre a megyei vezetés (Botka Gábor megyei elnök, Földvári László megyei alelnök, Karácsony Ádám és Vincze Géza országos alelnökök), valamint Henter Lilla és Böröcz László országos alelnökök is eljöttek hozzánk. Az este jó hangulatban, baráti beszélgetéssel és bográcsozással telt. Az éjjeli tűzijátékot a Duna közepéről, csónakokból néztük.

 

 

Mi vidéken is látjuk a szervezet fontosságát és a visszajelzésekből, megkeresésekből azt is, hogy mennyire nagy az igény rá. Az idősebbek szemében megcsillan a remény, amikor ránk néznek, az új, fiatal, jobb oldali nemzedékben látják a jövőt, a hitet. Célunk, hogy erre a bizalomra rászolgáljunk és egy felelősségteljes, új csoportot hozzunk létre Ráckevén!

2014.09.03.

Kapcsolat