Olcsóbb lesz az internet

A Fidelitas üdvözli, hogy a kormány újabb, a fiatalok számára kiemelten fontos intézkedést vezet be. A Fidelitas az internetről való konzultáció során szorgalmazta az áfacsökkentést, mely 2017-től megvalósul. Jövőre ugyanis 27-ről 18 százalékra csökken az internet áfája. Ilyen alacsony még soha nem volt az internetet terhelő adó Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy akár 10 százalékkal is csökkenhet 2017-ben a net ára. Ez jelentős könnyebbséget jelent a fiataloknak, akik a legnagyobb netezők. Az adócsökkentés egy újabb segítség ahhoz, hogy az internet ne legyen többé luxuscikk és egy újabb nagy lépést tegyünk a digitális jólét felé.
Az internethasználat áfájának csökkentése 13-15 milliárdos megtakarítást jelent a polgároknak - közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
A jövő évi adótörvények részeként kerül a parlament elé a javaslat, amely 2017 januárjától a jelenlegi 27-ről Magyarországon soha nem látottan alacsony szintre, 18 százalékra csökkenti az internet-használat általános forgalmi adóját - mondta a politikus. Emlékeztetett arra: korábban a kormányoldal mellett az ellenzék is támogatásáról biztosította az elképzelést.

Deutsch Tamás utalt rá: az áfacsökkentés mellett további programokkal segítik az internet használatának elterjedését a következő években, ezek között említette, hogy Magyarországon az európai céldátumnál két évvel korábban, 2018 végén lesz minden háztartásban elérhető a szupergyors vezetékes internet.

Forrás: Fidesz.hu

2016.04.16.

Kapcsolat