Mégis befér a gyűlöletbeszéd az európai értékek közé, Verhofstadt Úr?

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője vadul ellenezte a magyar miniszterelnök gazdasági bevándorlás visszaszorítására tett javaslatait, míg hajdani harcostársa, a liberális pártszövetség korábbi elnöke a napokban durva szélsőjobboldali kirohanást intézett a bevándorlók ellen. Mi ez, ha nem a legdurvább liberális kettős beszéd?
Köztudott, Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője már-már megszokásból ez európai értékek és a demokrácia rombolásáról beszél, ha Magyarország szóba kerül az Európai Parlamentben. Verhofstadt vehemensen támadta Magyarországot és a Kormányt az alaptörvény elfogadásakor, a sajtószabályozás módosításakor vagy éppen a halálbüntetésről folytatott vita kezdeményezésekor.

A liberálisok vezetője a magyar miniszterelnök gazdasági bevándorlás visszaszorítására tett javaslatait is vadul ellenezte, míg hajdani harcostársa, a liberális pártszövetség korábbi elnöke a napokban durva szélsőjobboldali kirohanást intézett a bevándorlók ellen. Kristiina Ojuland Facebook posztjában leszögezte, a "fehér faj" védelmében korlátozni kell az Afrika felől érkező "néger bevándorlást", a Bizottság által javasolt kvótarendszert pedig egy pán-európai mozgalomnak kell elvetnie. Mi ez, ha nem a legdurvább liberális kettős beszéd?

Nemrégiben Verhofstadt úgy fogalmazott, a magyar miniszterelnök provokál. Ezután kíváncsian várjuk, hogy a hajdani észt liberális külügyminiszter kirohanását miként minősíti? Netán arról van csak szó, hogy Európa liberális politikusainak álláspontját ismét üléspontjuk határozza meg: a politikai lejáratás és a szavazatszerzés okán egyszerre tetszeleghetnek az európai értékek őrzőjeként és állhatnak egy nyílt rasszista kampány élére? A Verhofstadtnak címzett levelünkben, melyet eljuttatunk hozzá, ezekre a kérdésekre várjuk a választ.

 

2015.06.03.

Kapcsolat