Mansfeld Péter Országos Történelemverseny indult

Mansfeld Péter Országos Történelemversenyt hirdet a Fidelitas középiskolás diákok számára. Mansfeld Péter a „pesti srácok” egyike, a fiatalok hősiességének és szabadságvágyának példaképe, akit 18 évesen végzett ki a kommunista hatalom. Az ő emlékére szervezzük meg a történelemversenyt, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharc.

A kétfordulós verseny célja az ’56-os események megismerésén keresztül a diákok írásbeli és szóbeli kifejezőkészségének fejlesztése; az első, online fordulóban egy tesztsort kell kitöltenie a versenyzőknek, majd rövid kérdésekre kell néhány mondatban válaszolniuk.

A legjobb eredményt elért diákok részt vehetnek a budapesti döntőn, ahol egy rövid vetélkedőt követően előre megadott témát kell prezentálniuk maximum 5 percben. A verseny győztesei értékes tárgynyereményekkel (okostelefon, tablet, iPhone, iPad és egyéb szórakoztató elektronikai eszközök), valamint könyvjutalommal gazdagodhatnak. A legjobb három helyezést elért tanuló iskolája pedig belépőjegyre átváltható utalványokat kap a budapesti Nemzeti Színházba. Az első helyezett diák iskolája 50 db, a második helyezetté 40 db, míg a harmadik helyezetté 30 db 5 000 Ft értékű utalvánnyal gazdagodik. Az utalványok bármely előadásra, bármely időpontban felhasználhatók 2015. június 15-ig, külön-külön vagy összevonva is. 

 

 

 

További információk és regisztráció a http://mansfeldverseny.fidelitas.hu/ oldalon.

 

 

2014.11.11.

Kapcsolat