Mansfeld Péter Országos Történelemverseny döntő

Megszületett a Mansfeld Péter Országos Történelemverseny eredménye. Az 1956-os forradalom és szabadságharc legfiatalabb áldozatának emlékére szervezett verseny döntőjét december 19-én tartottuk Budapesten a Duna Palotában.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeivel kapcsolatos versenyt november 12-én hirdettük meg magyarországi és határon túli magyar nyelvű középiskolák diákjai számára, az első forduló december 8-án zárult. Szűk egy hónap alatt több mint 150-en jelentkeztek a versenyre és töltötték ki a tesztkérdésekből és rövid kifejtős kérdésekből álló online feladványt. A zsűri, Baranyi Tamás Péter, a Terror Háza Múzeum történésze és Vági Attila történész értékelése alapján tízen jutottak be a döntőbe, amit december 19-én Budapesten a Duna Palotában tartottunk.

A döntőbe jutott versenyzők:
Gajdócsi Gergely, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium (Miskolc)

Hornyák Dávid, Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium (Sárospatak)
Hőnich Artúr, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (Budapest)
Jancsó Zsombor, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
Kántor Bence, Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Budapest)
Kovács Gréta Tünde, Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola (Békéscsaba)
Markovics Adrienn, Budai Nagy Antal Szakközépiskola (Nagykálló)
Menyhárt Máté, Kodály Zoltán Gimnázium (Galánta, Szlovákia)
Pércsi Dávid, Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr)
Szebellédi Attila, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium (Szentendre)


A döntőt Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke nyitotta meg. A játékvezető Baczkó Norbert belvárosi Fidelitas-tag volt. A pörgős gyorsasági vetélkedő harmadik legmagasabb pontszámát Hornyák Dávid 13. osztályos tanuló érte el, egy Lenovo laptopot nyert, iskolája pedig 30 db 5 000 Ft értékű belépőjegyre átváltható utalvánnyal gazdagodott a Nemzeti Színházba. Második lett Jancsó Zsombor 10. osztályos diák, egy iPad mini készüléket nyert, iskolája pedig 40 db 5 000 Ft értékű belépőjegyre átváltható utalvánnyal gazdagodott a Nemzeti Színházba. Első helyen pedig Hőnich Artúr 11. osztályos tanuló végzett, aki egy iPad Air 2-essel távozott a versenyről, iskolája pedig 50 db 5 000 Ft értékű belépőjegyre átváltható utalvánnyal gazdagodott a Nemzeti Színházba.
A zsűri különdíjat is kiosztott Menyhárt Máténak, aki egy Nokia Lumnia 520-as készüléket vehetett át. A helyezést el nem ért versenyzők sem távoztak üres kézzel, értékes könyvjutalmakat nyertek.
 

 

2014.12.20.

Kapcsolat