Lemondásra szólították fel a városvezetést

Salgótarjánban az ellenzéki képviselők alkalmatlannak tartják a jelenlegi vezetést arra, hogy egyensúlyban lévő költségvetést dolgozzon ki és a megyeszékhelyet felfelé ívelő pályára állítsa. A város érdekében az lenne a jó megoldás, ha Dániel Zoltán alpolgármester úrral együtt az egész vezetés felállna, és olyanoknak adnák át a helyet, akik képesek ellátni a feladatot – hangzott el a Fidesz-KDNP frakció pénteki sajtótájékoztatóján, melyen részt vett Jakab Jácint, a Fidelitas alelnöke is.
Október végi közgyűlésén a 2016. évi költségvetést előkészítő munkacsoport létrehozásáról döntött az önkormányzat, amelynek első ülésén a Fidesz-KDNP frakció delegáltja nem jelent meg. Turcsány László frakcióvezető megindokolta a távolmaradás okait. Elmondta: annak ellenére, hogy a jelenlegi városvezetés a kialakult hiány megszüntetésére és csökkentésére az elmúlt egy évben semmit sem tett, mégis delegálták Tolnai Sándort a munkacsoportba. Azonban Dániel Zoltán alpolgármester valótlan állításai miatt – amikor a deficites kasszáért a kormányt tette felelőssé, valamint megmásította az ellenzéki frakcióvezető kijelentéseit – úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a munkában, továbbá a politikai tisztségeiről való lemondásra szólították fel a fiatal alpolgármestert.
 
A munkacsoport létrehozását egy előre megtervezett szemfényvesztésnek, a baloldal legújabb politikai termékének nevezte Jakab Jácint önkormányzati képviselő, a Fidelitas alelnöke, aki hozzátette: nincs szó sem összefogásról, sem együttműködésről, csupán a cselekvőképesség hiányáról egy kis hazugsággal fűszerezve.
„A költségvetés összeállítása a mindenkori városvezetés feladata és felelőssége – nem az ellenzéké -, ahogyan az is, hogy munkát teremtsenek az embereknek” – hangsúlyozta. Emlékeztetett, hogy a polgármester a választások hevében megígérte: akár a világ végére is elmegy, hogy Salgótarjánnak pénzt szerezzen. Beszél Lázár János és Pintér Sándor miniszterekkel és brüsszeli párttársától, Újhelyi Istvántól eurók millióit hozza a városba. Akkor azt mondta, hogy nincs szükségük a kormányra ahhoz, hogy Salgótarjánba támogatás érkezzen és a költségvetési egyensúly megmaradjon.
 
Jakab Jácint a baloldal „összefogásra” tett javaslatát képmutatásnak tartja, mert amíg a közgyűlés falai között a televíziónézők szeme láttára segítséget kérnek Becsó Zsolttól, addig a falakon kívül arról beszélnek, hogy a képviselő úr munkája egy gyufaszálat sem ér.
 
Tolnai Sándor képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke rámutatott az elmúlt évek költségvetési számaira. Emlékeztetett, hogy az előző fideszes önkormányzat 2007-ben és 2011-ben is intézkedési tervet készített az anyagi helyzet stabilizálása érdekében, melynek egyebek mellett többszöri cég- és intézmény-összevonás lett az eredménye.
 
Jakab Jácint azt javasolta a városvezetésnek: nem munkacsoportot kell létrehozni az elmúlt egy év eltitkolásával és az ellenzék hibáztatásával, hanem vezetni kellene a várost és most is intézkedési tervet készíteni. Takarékoskodni kellene, megszüntetni a ciklus szinten 100 millió forintos költségvetésű kabinetet, vagy a gazdasági tanácsadókat kellene kirúgni. A Székyné dr. Sztrémi Melinda vezette önkormányzat többször is módosította a költségvetést, majd a Fidesz kormány idején mintegy 3 milliárd forint érkezett a városba, illetve közel kétmilliárdos adósságkonszolidációra került sor.
 
„A salgótarjániak érdekében nem csak az lenne a jó megoldás, ha Dániel Zoltán lemondana, hanem ha a jelenlegi városvezetés teljes egészében felállna, és azt mondaná, hogy köszönjük szépen, nekünk ez nem megy, átadjuk a helyünket olyanoknak, akik ezt jobban csinálják. Mert ez szolgálja a város érdekét! Ezen kellene elgondolkodni tisztelt elvtársak, nem visszafelé mutogatni!” – zárta szavait.

Forrás: nhc24.hu

2015.11.09.

Kapcsolat