„Legyünk jók, (T)együnk jót!” - jótékonysági süteménysütés és vásár Újbudán

A Fidelitas „Fogjunk össze Kárpátaljáért” adománygyűjtő akciója keretében eddig több mint 1 millió forint gyűlt össze kárpátaljai fiatalok étkeztetésének támogatására. Az újbudai szervezet csatlakozva a központi akcióhoz „Legyünk jók, (T)együnk jót!” jótékonysági süteménysütést és vásárt rendezett, mely révén több mint százötvenezer forinttal támogatta a gyűjtést.
A szomszédos Ukrajnában dúló háborús konfliktus következtében számos magyar család került nehéz helyzetbe Kárpátalján. Az egy havi minimálbér átszámítva 8000 forint, miközben az árak megsokszorozódtak, az infláció pedig óriási méreteket öltött. Mindeközben a sorozás miatt számos otthon marad családfő nélkül. A kialakult helyzet egyes családok alapvető megélhetését veszélyezteti és rengeteg fiatal életét nehezíti meg.

 

 

 

A Fidelitas ezért júniusban adománygyűjtést indított. Az összegyűlt pénzt az adománygyűjtés végén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatjuk el, akik az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok étkeztetésére fordítják. Az adománygyűjtő akció keretében összegyűlt adományok szeptemberre elérték az egymillió forintot. Az eddig rendkívül sikeres kampányt meghosszabbítottuk, december 31-ig várjuk a felajánlásokat a http://karpataljaert.hu/ weboldalon.

 

 

A fiatalok a Belvárosi Fidelitas kezdeményezésére az ország több pontján szerveztek jótékonysági süteményvásárt, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarok nehéz helyzetére. Ezen akcióhoz csatlakozva az Újbudai Fidelitas szervezete október 1-én, csütörtökön jótékonysági süteménysütést rendezett Auguszt Olga cukrászmester, Király Nóra alpolgármester és a kerületi Fidesz frakció női tagjainak segítségével. Az így elkészült illetve más cukrászdák, pékségek, éttermek által felajánlott közel 800 szelet süteményt október 2-án, pénteken becsületkasszás vásár keretében az Allee Bevásárlóközpont főbejárata előtt árusították a fiatalok. A süteményvásáron összesen százötvenötezer forint gyűlt össze.
 

Az akciót támogató cukrászdák, pékségek, éttermek:

 

 

Allee Bevásárlóközpont
Auguszt Cukrászda
Bocskai Cukrászda
Cukormentes Cukrászda
Gere Pékség
László Cukrászda
Pékműhely
Punto Gelato
Trófea Grill Étterem Újbuda
Sváb Pékség
Vakvarjú Vendéglő
 
Az Újbudai Fidelitas június folyamán már szervezett egy adománygyűjtést a kárpátaljai magyarok megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve. Akkor több mint 1,5 millió forint értékű adományt juttattak el Kárpátaljára.

2015.10.05.

Kapcsolat