Látogatás a Gellértben

A Fidelitas budapesti szervezetének néhány tagja április végén ellátogatott a világhírű Gellért fürdőbe. A csapatot Vinkovics Norbert fürdővezető-helyettes fogadta és vezette körbe, a programon részt vett Böröcz László, a Fidelitas elnöke is.
Böröcz László köszöntőjében üdvözölte a kezdeményezést és reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a budapesti Fidelitas a következő években is számos hasonló programot szervez majd. 
 
Kerékgyártó Gábor budapesti elnök elmondta: a magyar fővárost méltán nevezik a világ egyik leghíresebb fürdőfővárosának, hiszen itt található az egy városra eső szinte legtöbb termálforrás és gyógyfürdő. Budapest egyik kiemelt és patinás épülete az egyedülálló feltöltődési lehetőségeket kínáló Gellért fürdő is.
 

A barangoláson a fidelitasosok bepillantást nyerhettek a fürdő alatt húzódó alagútrendszerbe, amely részben a Duna, részben pedig villamossín és útburkolat alatt vezet. Különösen érdekes volt megtekinteni az 1927-ben épült hullámgépet, ami turisták ezreinek szerez felejthetetlen pillanatokat a nyári hónapokban. A karfiol alakú cseppköveiről elnevezett Karfiol-teremben pedig egyedülálló látványosság tárult az érdeklődő fiatalok szeme elé.

Ezúton is köszönjük Vinkovics Norbert fürdővezető-helyettesnek a körbevezetést és Lőrincz Gergő budapesti Fidelitas alelnöknek a program megszervezését!

2015.05.04.

Kapcsolat