Lakáspiaci kerekasztal beszélgetést szervezett a Fidelitas Gazdasági Kabinet

A kerekasztal beszélgetés célja az volt, hogy az elmúlt időszak kormányzati bejelentéseinek ingatlan piacra és építőiparra gyakorolt várható hatásait vizsgálják. A meghívott vendégek között volt Kecskeméti Zsolt a GDN ingatlanhálózat hálózatfejlesztési vezetője, valamint Bánki Attila az Intergép Kft. vezetője.
A lakhatási munkacsoport tagjai és részt vevők egyet értettek abban, hogy a CSOK jelentősen megemelt támogatási keretösszege, a 10+10 milliós támogatási lehetőség, valamint az új lakások építésre vonatkozó adóterhek 5%-ra csökkentése jelentős támogatások, melyek a lakáspiacra és az építőiparra is komoly hatást fognak gyakorolni.

Az aktuális és sokakat érintő témába a meghívott szakértők segítettek mélyebb betekintést nyerni. A Kecskeméti Zsolttal, a GDN Ingatlanhálózat, Magyarország 3. legnagyobb ingatlanhálózatának hálózatfejlesztési vezetőjével, valamint Bánki Attilával, az Interép Kft vezetőjével, építési vállalkozóval folytatott beszélgetés során a résztvevők egyetértettek abban, hogy a kedvezmények fellendíthetik az építő ipart a közeljövőben.

Mivel a bejelentett intézkedések hatásai várhatóan csak az év második felétől kezdenek el érvényesülni a lakáspiacon, ezért a későbbiekben megismételjük a beszélgetést, immár a piaci hatások ismeretében.

2016.01.27.

Kapcsolat