Közéleti találkozó Tihanyban

A Fidelitas Közéleti Akadémia 2014/2015-ös évfolyamának résztvevői a képzés harmadik hétvégéjén meghatározó közéleti szereplőkkel találkozhattak, beszélgethettek a Tihanyi Bencés Apátságban.
Péntek délután Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke értékelte az elmúlt évi választásokat, a Fidesz-KDNP országgyűlési, európai parlamenti és önkormányzati választásokon aratott sikerét. 
 

A szombat délelőtti vendég Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetének vezetője, a Századvég Alapítvány elnöke volt. Előadása a politikai vezetés elméletéről szólt.
 


Kora délután Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, valamint Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt köszönthették a vezetőképzősök. Miniszter úr és államtitkár asszony ifjúságpolitikai kérdésekről és a kormány jövőbeni terveiről beszélgetett a fiatalokkal. 


Szombat délután Gájer László, a budapesti Szent István bazilika káplánja politika és erkölcs kapcsolatáról beszélt az ifjú vezetőknek. 


A nap utolsó előadója Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés alelnöke volt. Beszélgetett a fiatalokkal hazánk keleti és nyugati kapcsolatairól, külpolitikájáról. 


Vasárnap délelőtt Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, a beszélgetések moderátora értékelte a hétvégét, majd ugyanerre kérte a vezetőképzősöket is, valamint beszélt a Fidelitas előtt álló feladatokról, melyek megvalósításában természetesen a közéleti akadémia résztvevőinek is fontos szerepe lehet. 

 

2015.02.09.

Kapcsolat