A Budapesti Fidelitas játszóteret újított fel a Havanna lakótelepen

Havasi Zoltán, Budapest 18. kerületének önkormányzati képviselője, a kerületi Fidelitas szervezet elnöke lakossági megkeresés útján szerzett tudomást a Havanna lakótelepen a Csontváry utca 50-58. szám között található játszótér felújításának igényéről. A Budapesti Fidelitas tagjai gondolkodás nélkül döntöttek úgy, hogy új kezdeményezésük („A munka nemesít”) keretében rendbe rakják a játszóteret.
A helyszíni bejárás után a munkához szükséges eszközöket a Városgazda bocsátotta a budapesti fidelitasosok rendelkezésére, a fiatalok lefestették a hintákat, mászókát, csúszdát, padokat, ivó kutat, szemeteseket. Kigyomlálták a homokozókat, rendbe tették a homokozók körüli beton szegélyeket. Kucsák László, Budapest 18. kerületének országgyűlési képviselője nem csak támogatta a kezdeményezést, hanem a nagy hőség ellenére be is állt segíteni a felújításban.
 

A sikeren és a boldog arcokon fölbuzdulva az akciót a 18. kerületi csoport helyben is tovább viszi, és a kerület más pontjain is tervezi hasonló akciók lebonyolítását. A Havanna lakótelepen felújított játszótér csupán az első állomása annak a munkának, amit a Budapesti Fidelitas elkezdett. Szeretnék, ha az emberek tennének azért, hogy a környezetük minél szebb és élhetőbb legyen, ezért egyfajta példamutató kampánynak is szánják az akciójukat, hiszen a munka nemesít!
 
Ezúton is köszönjük a Budapesti Fidelitas megjelent tagjainak a közreműködést! Folytatás hamarosan… 

2015.08.17.

Kapcsolat