IRI-tréning Mostarban

A Nemzetközi Republikánus Intézet (IRI) idei első képzésére Bosznia-Hercegovina történelmi városában, Mostarban került sor. A tréningen Sinkovics Krisztián, a Soroksári Fidelitas elnöke, a Külügyi Kabinet tagja képviselte a Fidelitast.
A háromnapos szemináriumra több neves előadó is érkezett, hogy átadja tudását a fiataloknak.  Az első prezentációt Dr. Mantas Adoménas, a litván parlament képviselője tartotta. A cambridge-i egyetemen tanult politikus többek között a közvéleménykutatások hátteréről, felhasználásáról, a különböző kampánystratégiák, politikai üzenetek megalkotásáról, a fókuszcsoportok fontosságáról beszélt. Ezután egy szerepjáték keretén belül próbálhatták ki magukat a résztvevők.


Ezt követően a szervezetépítésről, a kampánycsapat vezetésről hallhattak a fiatalok Federico Potocnik, a YEPP prominens alakja tolmácsolásában. A képzés résztvevői ezután kampány-szimuláción vehettek részt. A hallgatóságot két csoportra osztották, akiknek egy óra állt rendelkezésre kampánystratégiájuk megalkotására és kampányuk lebonyolítására.

Ezután Jaroslav Polacek és Lenka Koudelkova a cseh TOP 09 tagjai tartottak előadást a pártok népszerűségének fenntartásáról, az állandó kampány fontosságáról.  A két politikus hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan, ha a pártok csak a választási kampányban foglalkoznak a választópolgárokkal.

Az utolsó nap két prezentáció megtartására is sor került. Az elsőt a spanyol Partido Popular vezető politikusa, Alfonso Serrano tartotta. A fiatalok izgalmas előadást hallhattak a kampány hátteréről a tapasztalt szakember előadásában.  A tréninget az IRI európai programigazgatója, a Nicolas Sarkozy kampányában is résztvevő Thibault Muzergues zárta. Thibault rendkívül érdekes előadást tartott a demokrácia állandó újragondolásának kérdéséről, a jobbközép pártok jövőjéről.

A Fidelitas nevében köszönjük a Nemzetközi Republikánus Intézetnek a meghívást, valamint a színvonalas programokat!

2014.04.03.

Kapcsolat