Információvédelem a 21. században- beszélgetés Prekkel Lászlóval

Az Innovációs és Informatikai Kabinet vendégeként Prekker László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Biztonsági, Távközlési, Informatikai, és Dokumentációs Főosztály osztályvezetője tartott előadást Információ, kommunikáció, biztonság címmel.
A kabinet vendégelőadója megtörtént eseteken keresztül illusztrálta az informatika biztonság jelentőségét, hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatta be, hogy a fenyegetések folyamatosak és jelenvalók.
 
Prekker László úr mindamellett hogy érdekes példákon keresztül mutatta be, hogy milyen kockázatokat rejt az informatikán alapuló gazdaság, politika és  diplomácia, valamint hasznos tanácsokkal látta el a hallgatóságot, hogy hogyan tudja növelni az egyén az adatainak biztonságát a mai világban.
 

A rendezvényen megjelenő Fidelitas-tagoknak lehetőségük volt kötetlenül beszélgetni az előadóval, bármilyen kérdéssel, javaslattal, hozzászólással lehetett alakítani az előadás folyamát. A rendezvény jellege sokkal inkább egy közvetlen, informatív, jó hangulatú beszélgetéssé vált, mintsem száraz előadássá. A hallgatóság folyamatos interakciója jóvoltából a fiatalokat érintő kérdések kerültek előtérbe.

2016.01.28.

Kapcsolat