Ifjúsági házak: egymilliárdot fordítanak a hálózat kiépítésére!

2013. február 27.

Az Új nemzedék jövőjéért program keretein belül mintegy egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére – jelentette be Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa Nyíregyházán. A Fidelitas Országos Választmányának elnöke hangsúlyozta: Az év második felétől egy olyan egységes arculattal és tanácsadói rendszerrel rendelkező, de megyei szintről építkező ifjúságiház-hálózat jön létre, amely nemcsak a betérő fiatalokat fogadná, hanem arra is lesz lehetősége, hogy „házhoz menjen”, azaz a szolgáltatásokat, a programokat és a különböző tanácsadásokat közelebb vigye a fiatalokhoz.

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a helyi ifjúsági szervezetekkel, az ifjúsági ház vezetőjével, illetve a diákpolgármesterrel folytatott megbeszélések után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a program –  amelynek költségvetését a tervek szerint uniós forrásból fedeznék – nyáron kezdődik el, a hálózat beindítása pedig szeptemberre várható.
 
A kormány által még 2011 decemberében elfogadott Új nemzedék jövőjéért program idei legfontosabb feladata a hálózat elindítása lesz, amely a már meglévő, egymástól függetlenül működő ifjúsági házakra épít – fogalmazott a miniszteri biztos. A cél, hogy a hálózat pontjain a lehető legjobb szolgáltatást kaphassák meg a fiatalok – fűzte hozzá. Hozzátette, hogy a jól működő rendszerhez elengedhetetlen a már meglévő ifjúsági szervezetek és házak tapasztalatainak begyűjtése.
 
A kezdeményezés részleteiről áprilisban tartanak majd egy részletes országos tájékoztatót. Ekkor fog kiderülni, hogyan áll majd össze a rendszer, illetve milyen infrastrukturális fejlesztésekre és milyen humán erőforrásokra lesz szükség a hálózat működéséhez – közölte a miniszteri biztos.
 
fidelitas.hu
Küldd el ismerősnek emailben!
Tárgy: Ifjúsági házak: egymilliárdot fordítanak a hálózat kiépítésére!
Címzett: *
Feladó: *
Megjegyzésed: