Hírek
Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a helyi ifjúsági szervezetekkel, az ifjúsági ház vezetőjével, illetve a diákpolgármesterrel folytatott megbeszélések után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a program –  amelynek költségvetését a tervek szerint uniós forrásból fedeznék – nyáron kezdődik el, a hálózat beindítása pedig szeptemberre várható.
 
A kormány által még 2011 decemberében elfogadott Új nemzedék jövőjéért program idei legfontosabb feladata a hálózat elindítása lesz, amely a már meglévő, egymástól függetlenül működő ifjúsági házakra épít – fogalmazott a miniszteri biztos. A cél, hogy a hálózat pontjain a lehető legjobb szolgáltatást kaphassák meg a fiatalok – fűzte hozzá. Hozzátette, hogy a jól működő rendszerhez elengedhetetlen a már meglévő ifjúsági szervezetek és házak tapasztalatainak begyűjtése.
 
A kezdeményezés részleteiről áprilisban tartanak majd egy részletes országos tájékoztatót. Ekkor fog kiderülni, hogyan áll majd össze a rendszer, illetve milyen infrastrukturális fejlesztésekre és milyen humán erőforrásokra lesz szükség a hálózat működéséhez – közölte a miniszteri biztos.
 
fidelitas.hu