Ifjúsági házak: egymilliárdot fordítanak a hálózat kiépítésére!

2013. február 27.

Az Új nemzedék jövőjéért program keretein belül mintegy egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére – jelentette be Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa Nyíregyházán. A Fidelitas Országos Választmányának elnöke hangsúlyozta: Az év második felétől egy olyan egységes arculattal és tanácsadói rendszerrel rendelkező, de megyei szintről építkező ifjúságiház-hálózat jön létre, amely nemcsak a betérő fiatalokat fogadná, hanem arra is lesz lehetősége, hogy „házhoz menjen”, azaz a szolgáltatásokat, a programokat és a különböző tanácsadásokat közelebb vigye a fiatalokhoz.

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a helyi ifjúsági szervezetekkel, az ifjúsági ház vezetőjével, illetve a diákpolgármesterrel folytatott megbeszélések után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a program –  amelynek költségvetését a tervek szerint uniós forrásból fedeznék – nyáron kezdődik el, a hálózat beindítása pedig szeptemberre várható.
 
A kormány által még 2011 decemberében elfogadott Új nemzedék jövőjéért program idei legfontosabb feladata a hálózat elindítása lesz, amely a már meglévő, egymástól függetlenül működő ifjúsági házakra épít – fogalmazott a miniszteri biztos. A cél, hogy a hálózat pontjain a lehető legjobb szolgáltatást kaphassák meg a fiatalok – fűzte hozzá. Hozzátette, hogy a jól működő rendszerhez elengedhetetlen a már meglévő ifjúsági szervezetek és házak tapasztalatainak begyűjtése.
 
A kezdeményezés részleteiről áprilisban tartanak majd egy részletes országos tájékoztatót. Ekkor fog kiderülni, hogyan áll majd össze a rendszer, illetve milyen infrastrukturális fejlesztésekre és milyen humán erőforrásokra lesz szükség a hálózat működéséhez – közölte a miniszteri biztos.
 
fidelitas.hu
Küldd el ismerősnek emailben!
Tárgy: Ifjúsági házak: egymilliárdot fordítanak a hálózat kiépítésére!
Címzett: *
Feladó: *
Megjegyzésed:

További hírek

Megtartotta alakuló ülését az Innovációs és Informatikai Kabinet 2015. április 29. 16:14

Megtartotta alakuló ülését a Fidelitas Innovációs és Informatikai Kabinet. A találkozó igazán sikeres volt; a nagy érdeklődésre való tekintettel a kabinet vezetősége több munkacsoport kialakításával kívánja megalapozni a hosszú távú működést, igazodva mindenki egyéni érdeklődési köréhez és tehetségéhez. A munkacsoportok kijelölt vezetői már a hét folyamán elkezdik a közös munkát a jelentkezőkkel, ezzel is elősegítve a kabinet lendületes fejlődését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmány 2015. április 28. 09:11

Vasárnap tartotta meg alakuló ülését a Fidelitas Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmánya. Az eseményen jelen volt dr. Danku Csaba, jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Petneházy Szabolcs Attila, dr. Simon Miklós és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők, Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi elnöke, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Koncz Zsófia Fidelitas alelnök. A választmány Petneházy Dávidot választotta elnökének.

Folytatja Tisza István emlékének ápolását a zuglói Fidelitas 2015. április 23. 17:21

Nagyszabású ünnepséggel emlékezett Tisza István születésének 154. évfordulójára a zuglói Fidelitas. Ünnepi beszédet mondott Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke és György István Budapest kormánymegbízottja is. A műsorban közreműködött Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész és Joós Tamás énekmondó. Böröcz László, a Fidelitas elnöke is részt vett a megemlékezésen.