Hét hónap alatt az MSZP nem tett semmit az ügyben

A Fidelitas feljelentést tesz az MSZP VIII. kerületi szervezetének gazdálkodása ügyében – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Böröcz László, a szervezet elnöke.
A Magyar Idők múlt heti számában azt írta, birtokába került egy februári hangfelvétel az MSZP józsefvárosi szervezetének egyik tanácskozásáról. Böröcz László ezzel kapcsolatban leszögezte, a hangfelvételből kiderült, hogy „fekete pénzből finanszírozták a párt működését, feketén foglalkoztatták az alkalmazottakat”. "Gyakorlatilag adócsalást is elkövettek" – jegyezte meg a Fidelitas elnöke.

Böröcz László hangsúlyozta, Komássy Ákoson és Komássy Kingán kívül az MSZP pártigazgatója, Katona Tamás is részt vett ezen a februári beszélgetésen. Hét hónap alatt az MSZP nem tett semmit az ügyben – utalt arra, hogy nem vizsgálták ki az esetet. Úgy fogalmazott, ha a felvétel igaz, az MSZP-nek feljelentést kellett volna tenni. "Mivel az MSZP ezt nem tette meg, a Fidelitas ezt helyettük meg fogja tenni" – húzta alá.
 


Mint mondta, az ügyben nemcsak a VIII. kerületi szocialistáknak, hanem a teljes országos vezetésnek felelőssége van. A felvételen elhangzott, hogy feketén foglalkoztattak embereket. Szeretnénk tudni, hány emberről van szó, mennyit fizettek nekik, mennyivel károsították meg a magyar adófizetőket és a magyar államot? – sorolta.

Hozzáfűzte, arra is várják a választ, hogy milyen vállalkozóktól és mennyi pénzt kaptak a fekete kasszába, egyúttal jelezte, azt is tudni szeretnék, hogy a párt más szervezeteiben is előfordult-e ilyesmi. Emlékeztetett Gyurcsány Ferenc korábbi szavaira, miszerint „jobb, ha nem tudjuk”, honnan vándorolt a szocialistákhoz pénz.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az ügyben felmerülhet adócsalás, költségvetési csalás és a számviteli törvény megszegésének gyanúja is.

2015.09.23.

Kapcsolat