Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmány

Vasárnap tartotta meg alakuló ülését a Fidelitas Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmánya. Az eseményen jelen volt dr. Danku Csaba, jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Petneházy Szabolcs Attila, dr. Simon Miklós és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők, Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi elnöke, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Koncz Zsófia Fidelitas alelnök. A választmány Petneházy Dávidot választotta elnökének.
HITELESSÉG, TELJESÍTMÉNY, ÉRTÉK
 
Ezek voltak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fidelitas választmányi ülésének köszöntő beszédeiben elhangzott legfontosabb normák. Az esemény rangját és kiemelt fontosságát jelzi, hogy a fiatalok meghívására a választmány nyilvános ülésén megjelent és rövid üdvözlő beszéddel köszöntötte a résztvevőket dr. Danku Csaba, jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Petneházy Szabolcs Attila, dr. Simon Miklós és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők, Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi elnöke, valamint Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. A Fidelitas helyi, megyei vezetői is – a tagokkal kiegészülve – szép számmal képviseltették magukat. Az országos elnökség nevében dr. Koncz Zsófia alelnök üdvözölte a meghívottakat. Az eseményen Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár is jelen volt.
 
 


A felszólalók közül többen méltatták a fiatalok fontos szerepvállalását az elmúlt időszakban és további fontos szerepüket hangsúlyozták a kormány fiatalokat érintő intézkedéseivel kapcsolatban, hiszen az eredményeket leginkább saját közösségeikben tudják hitelesen véleményezni, népszerűsíteni, illetve a szükséges változtatásokra javaslatot tenni.

A választmányi ülés első része a kölcsönös együttműködés reményében közös fotózással zárult, amely után elkezdődött a megyei szervezet tisztújító közgyűlése, immár zárt ajtók mögött.
 
A zárt ülésen megtörtént a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fidelitas tisztújítása, mely során a tagság egyöntetűen, ellenszavazat nélkül választotta meg az elnökséget, melynek tagjai:
 
Petneházy Dávid – megyei elnök
Szabó Attila – megyei operatív alelnök
Belicza László – megyei alelnök
Dudás István – megyei alelnök
 

2015.04.28.

Kapcsolat