Fidelitas Észak-Magyarországi Regionális Konferencia

A Fidelitas árpilis 22-24. között Felsőtárkányban rendezte meg az Észak-Magyarországi Regionális Konferenciáját, melyen közel ötven fiatal vett részt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből. A rendezvény fontos célja volt, hogy a régióban élő Fidelitas tagok eszmecserét tudjanak folytatni a régió Fidelitas munkájáról, illetve arról, hogy milyen lehetőségek és kihívások állnak előttünk a jövőben.
A Konferenciát Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszteri biztos nyitotta meg péntek este, aki beszédében elmondta, hogy ő is a Fidelitasban kezdte közéleti munkáját. A Fidelitas egykori alelnöke a Kongresszus tagjaival megosztotta véleményét többek között a szervezet előtt jelenleg álló kihívásokkal kapcsolatban is. A megnyitó után a Konferencia résztvevői egy kérdőívet töltöttek ki, „Mit jelent számodra a Fidelitas”- címmel, így mindenki elmondhatta saját véleményét is.
 
A szombati program Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkárának előadásával kezdődött, aki többek között országgyűlési-képviselői munkájáról, kül-és belpolitikai kérdésekről és a sport helyzetéről is beszélt a közel két órás előadásában. A délelőtti program Böröcz László, országos elnökünk Fidelitas: közösség és közélet című előadásával folytatódott. A hallgatóság átfogó képet kapott az elmúlt egy év eredményeiről, továbbá a következő hónapok feladataira is kitért az országos elnökünk, aki az előadása végén szívesen válaszolt a résztvevők kérdéseire is.
 


Az ebédet követően arról beszélgettek a résztvevők, hogy milyen feladatok elé néz a szervezet a régióban, illetve kitértek a kérdőívek elemzésére és az elmúlt egy évben elvégzett munkára is. A beszélgetés végén minden egyes résztvevő röviden és tömören kifejtette, hogy neki személy szerint mit jelent a Fidelitas és miért érdemes ennek a politikai ifjúsági szervezetnek a tagja lenni.

Előadása végén minden egyes résztvevő röviden és tömören kifejtette, hogy neki személy szerint mit jelent a Fidelitas és miért érdemes ennek a politikai ifjúsági szervezetnek a tagjának lenni.

A délután során szabadtéri programmal lehetett az esti előadásra készülni. A Fenntartható Fejlődés és Vidékfejlesztési Kabinet bemutatkozására a vacsora után került sor. Ary Tamás, kabinetvezető, Kováts Bence,kabinetvezető-helyettes és dr. Kanozsay Árpád,zöld innovációért felelős szakterületi vezető előadásában ismerhettük meg a kabinet működését, munkáját és céljait. Az esti programot egy, a kabinet által moderált vetélkedő zárta. A szakmai vetélkedő fókuszában a fenntartható fejlődés hazai környezeti, társadalmi és gazdasági kérdései álltak. Ary Tamás kiemelte, hogy országos szintű szakmai együttműködésre törekszik.


A Konferenciát záró napon, vasárnap délelőtt, Pelczné dr. Gáll Ildikó, európai parlamenti képviselő, Fidesz alelnök osztotta meg gondolatait velünk - Nők a politikában című - előadása során. Alelnök asszony bemutatta képviselői munkáját, illetve beszélt arról is, hogy családanyaként, politikusként és gazdasági szakemberként hogyan lehet kiegyensúlyozott és sikeres egy nő napjainkban. Dr. Koncz Zsófia, a Fidelitas országos alelnöke moderálta a kötetlen és a nagyon jó hangulatban zajló beszélgetést.

A hétvége során lehetőség nyílt arra, hogy a régióban élő Fidelitas-tagok megismerjék egymást, illetve baráti beszélgetések során igazi közösséggé kovácsolódjon a csapat. A Konferencia egyik fontos tapasztalata, hogy érdemes a Fidelitas jelenéről és jövőjéről időről-időre régiós szinten is közösen eszmecserét folytatni, hiszen közös felelősségünk, hogy gondolatainkkal és munkánkkal hozzájáruljunk szervezetünk sikereihez.

A szervezési feladok során, külön köszönjük Lombeczki Gábornak, az Országos Választmány alelnökének, Heves megyei elnöknek a munkáját, továbbá a megyei alelnököknek: Szepesi Ádámnak (Heves megye) Balla Évának (Borsod megye), Soltész Mercédesznek (Borsod megye), Bán Bencének (Borsod megye) és Bárdos Tamásnak (Borsod megye), akiknek a segítsége és részvétele nélkül nem jöhetett volna létre a Konferencia.

Külön köszönet Fazekas Kristófnak, az egri csoport alelnökének a szervezésben nyújtott segítéségét is. Köszönjük a csoportelnököknek, hogy komolyan vették a rendezvényt és részt vettek a programokon, köszönjük Hojnyák Dávidnak (Miskolc), Bodnár Zsoltnak (Hernádkak), Hevér Kristófnak (Ózd), Varkoly Ádámnak (Szerencs), Kálmándy Áronnak (Tiszalúc), Bíró Jácintnak (Tokaj), Bácsics Csabának (Füzesabony), Eged Renátónak (Pétervására) hogy csoportelnökökként és Jakab Jácintnak (Sajgótarján),  országos alelnökként maguk is jelen voltak a programokon. 

Végezetül szeretnénk megköszönni minden egyes Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fidelitas tisztségviselőknek és tagnak, akik eljöttek a hétvégére, részt vettek a programokon és ezzel hozzájárultak a Konferencia sikeres lebonyolításához.

 

2016.04.27.

Kapcsolat