Fidelitas Észak-Alföldi Regionális Konferencia

A Fidelitas nemcsak országos szinten szervez színvonalas programokat, régióiban is tart nagyszabású rendezvényeket. A 2016-os regionális konferenciák első állomása az észak-alföldi régióban volt január utolsó hétvégéjén. A találkozónak a nyíregyháza-sóstói Hotel Barbizon adott otthont. A rendezvényre az ország számos pontjából érkeztek fiatalok, köszöntőt mondott Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

A Fidelitas Észak-Alföldi Regionális Konferenciájának résztvevőit dr. Vinnai Győző, dr. Simon Miklós és Petneházy Attila, országgyűlési képviselők, Kozma Péter, kormánymegbízott, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntötte szombaton délelőtt.

A rendezvény hivatalos megnyitóján beszédet mondott Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke és a házigazdák; Béres Levente, a Fidelitas észak-alföldi regionális igazgatója, valamint Petneházy Dávid, a Fidelitas Szabolcs- Szatmár-Bereg megyei elnöke.


Szombat délután a „Fiatalon a kormányzatban” című pódiumbeszélgetés vendége volt Román István, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár és dr. Danku Csaba, jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár. A második előadás keretén belül a Fidelitas jelenéről és jövőjéről beszélgetett dr. Koncz Zsófia, a Fidelitas alelnöke, Béres Levente, regionális igazgató és Petneházy Dávid, megyei elnök.


A szombati nap zárásaként a Fenntartható Fejlődés és Vidékfejlesztési Kabinet előadását hallgathatták meg a résztvevők. Ary Tamás kabinetvezető bemutatta a kabinet tevékenységét.

A szakmai munka mellett szórakozásra is hagytak időt a szervezők. Péntek este a regisztrációt követően élményfürdőzhettek a résztvevők az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben, míg szombat este a Barbizon által szervezett mulatságra voltak hivatalosak a fiatalok.

2016.02.02.

Kapcsolat