Fenyvesi Zoltán képes kiállni a fiatalok érdekeiért

Az április 12-i tapolcai időközi parlamenti képviselő-választás a Fidelitas számára becsületbeli ügy, ezért mindent megteszünk azért, hogy Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje arasson győzelmet - jelentette ki Böröcz László, a Fidelitas elnöke és Hegedűs Barbara alelnök szombati sajtótájékoztatójukon.

A tapolcai időközi választás a fiatalság számára is kiemelt jelentőségű, mert a jövőben is olyan képviselőre van szükség, aki - csak úgy, mint Lasztovicza Jenő -, kiáll a fiatal generációkért az Országgyűlésben – hangsúlyozta Hegedűs Barbara, hozzáfűzve: Fenyvesi Zoltán ilyen ember.

A Fidelitas országos alelnöke örömének adott hangot, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje a munkahelyteremtést nevezte meg az egyik legfontosabb céljának. „Azért támogatjuk törekvését, mert a fiatalkori munkanélküliség egész Európában az egyik legkomolyabb probléma” – mutatott rá. 

Elmondta: bár a megyében radikálisan csökkent az álláskeresők száma többek között a Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően, Fenyvesi Zoltánra még mindig sok teendő vár e téren, ugyanis sok fiatal még mindig nem jut a képességeinek megfelelő munkához. Ennek kapcsán megjegyezte: a Fidelitas kiemelt célja, hogy minden fiatal a szülőföldjén tudjon boldogulni.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke hangsúlyozta: a jelenlegi időközi választás az ifjúsági szervezet számára becsületbeli ügy, „mindent meg fogunk tenni azért, hogy Fenyvesi Zoltán arasson győzelmet.” Tapolcának és térségének olyan képviselőre van szüksége, aki támogatja a kormány most induló Digitális Magyarország programját – fogalmazott, megjegyezve: cél, hogy minden háztartásban legyen szélessávú internet-hozzáférés. 

Így azok a fiatalok is gyors, jó minőségű szolgáltatáshoz juthatnak, akiknek eddig nem volt erre lehetőségük – fűzte hozzá, emlékeztetve, hogy a napokban Nyíregyházán indították útjára a több tízmilliárdos fejlesztési programot. „Aki Fenyvesi Zoltánra szavaz, ezekre a fejlesztésekre mond igent” – szögezte le a Fidelitas elnöke.

 

 


Böröcz László az ellenzéki jelölteket jellemezve elmondta: ők semmilyen megoldást nem kínálnak a fiatalok számára. „Pad Ferenc a szocialisták csapatában játszik, akik egyszer már lebőgtek a fiatalok előtt. Megduplázták a munkanélküliséget, felszámolták az otthonteremtési programot és devizahitelbe kergettek rengeteg fiatal párt” – fejtette ki, hozzátéve, hogy a szocialisták jelöltjének fő támogatója Gyurcsány Ferenc, aki annyit üzent a fiataloknak: „el lehet innen menni”.

 

Hegedűs Barbara a Jobbik jelöltjéről szólva úgy fogalmazott: „sokat tudunk már róla, de azt még mindig nem, hogy mit tenne a fiatalokért”. Véleménye szerint a szélsőséges párt jelöltje „szalonképtelen” a mai magyar közéletben. Ugyanakkor feltette a kérdést: a róla kialakult kép mellett hatásosan tudná-e képviselni a Tapolca térségében lakók érdekeit a Parlamentben?

 

Egyúttal kiemelte: Fenyvesi Zoltán az a jelölt, akinek megvan az az érdekérvényesítő képessége, mellyel a megfogalmazott fejlesztéseket véghezviheti. Hegedűs Barbara minden fiatalt arra biztatott, hogy szavazzon Fenyvesi Zoltánra az április 12-i voksoláson.

Végül Böröcz László bejelentette, hogy csak úgy, mint eddig, a Fidelitas aktívan részt fog venni a kampányban, önkénteseik azért dolgoznak majd, hogy megismerjék a helyi fiatalok véleményét, és megismertessék velük Fenyvesi Zoltán programját.

 

 

2015.03.21.

Kapcsolat