Fenntartható fejlődés és vidékfejlesztési kabinetülés Kisvárdán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tartott kabinetülést április első péntekén a Fidelitas Fenntartható fejlődés és vidékfejlesztési kabinet. Az ülésen részt vett Ary Tamás kabinetvezető, Ésik Árpád kisvárdai csoportelnök az esemény házigazdája, a helyi Fidelitas csoport tagjai, Petneházy Dávid megyei elnök, Ruff György nyíregyházi csoportelnök és csapata, és egy fő Mátészalkáról.

Az ülés középpontjában egy szakmai tanácskozás állt, amelyen szó volt a fenntartható mezőgazdasági technológiákról, településfejlesztésről, környezetbarát közlekedésről, biogazdálkodásról, egészséges élelmiszerek gyártásáról, hazai vállalkozások és helyi gazdálkodók helyzetéről; illetve a megyei tagok bekapcsolódtak a kabinet „zöld” programjának kidolgozásába.

A Kisvárdai és a Nyíregyházi Fidelitas ifjúsága egyaránt fontosnak tartja, hogy a Kabinettel együttműködésben a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság, illetve az ifjúság kérdéseivel szakmai, szakpolitikai minőségben foglalkozzon.

Köszönet a helyszínt biztosító Kisvárdai Fidelitas csoportnak. A Nyírség és a Rétköz határán fekvő Kisvárda városában több kilométer bicikli út épült az elmúlt évben, ami összeköti a várost a környező településekkel, elősegítve azt, hogy egyre több ember válassza a közlekedésnek ezt a környezetbarát és egészséges formáját.

A Kabinet célja a Budapesten és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében létrejött együttműködés elmélyítése és fenntartása, másrészt együttműködésre törekszik hazánk többi megyéjében is a jelenlegi kapcsolatok szorosabbra fűzésével és bővítésével.

2016.04.06.

Kapcsolat