A kormány a fiatalok oldalán áll

A magyar fiatalok a jövőben is számítanak a Fidesz-KDNP-kormányra, mely boldogulásukat az elmúlt négy évben a legkülönfélébb módokon támogatta – fogalmazott Jakab Jácint, a Fidelitas alelnöke, aki a kormány fiatalokat érintő intézkedéseiről és terveiről tartott sajtótájékoztatót pénteken Salgótarjánban.
Jakab Jácint először felhívta a figyelmet Gyurcsány Ferenc fiataloknak szóló üzenetére; el lehet innen menni és arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány mindent meg is tett azért, hogy ne legyen miért itthon maradni: megpróbálták bevezetni a tandíjat, megszüntették az otthonteremtési támogatásokat és rászabadították a családokra a devizahiteleket. „A baloldal nyolcéves országdúlása elvette a fiatalok hazai boldogulásba vetett reményét, keresztülhúzta számításaikat”- fogalmazott a Fidelitas alelnöke.
 

A Fidelitas értékelése szerint a 2010-ben megalakult Fidesz-KDNP-kormány a megörökölt nehéz helyzetben helyt állt, kiállt a fiatalokért és mindent megtett a káros folyamatok visszafordításáért – folytatta. Jakab Jácint kiemelte, hogy a magyar fiatalok foglalkoztatottsága az utóbbi években folyamatosan nőtt, a pályakezdőket, valamint a fiatal vállalkozókat és gazdálkodókat több kormányzati program is segítette az elmúlt négy évben.
A kormány újraindította az otthonteremtési támogatásokat is, a családi adórendszer révén pedig minél több gyermeket vállal egy család, annál több adókedvezményt kap – hangsúlyozta a Fidelitas alelnöke.
A kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot, új sportfinanszírozási rendszert vezetett be. Megújulnak a sportlétesítmények, tovább épülnek a kerékpárutak és hazánk egyre több kiemelt sporteseménynek ad otthont – mondta Jakab Jácint, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ma 70 ezerrel több gyermek sportol, mint 2010-ben!

A Fidelitas alelnöke kijelentette, hogy a tervek szerint a fiatalság támogatása a következő években tovább folytatódik: a kormány sikeres lobbijának köszönhetően 15 milliárd forint uniós forrás áll majd a fiatalkori munkanélküliség leküzdésére 2014 és 2020 között, további 50 milliárd forint pedig a szakképzések támogatására. Idén az adó- és járulékkedvezményekkel foglalkoztatott fiatalok száma eléri a 200 ezret. Az Új Széchenyi Terv támogatja a fiatal vállalkozókat, emellett a kormány erősíti a hazai start-up és innovatív vállalkozásokat is. 2014-ben pedig már elérhető lesz a GYED Extra és a diplomás gyed.

Jakab Jácint arra kérte Becsó Zsolt, Nógrád megyei országgyűlési képviselőt, hogy újabb választási győzelme esetén segítse továbbra is az itt élő fiatalokat és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legtöbb kormányzati támogatás ebbe a térségbe érkezzen.
A Fidelitas elismeri a kormány és Becsó Zsolt eddigi eredményeit és a jövőben is támogatja a fiatalokat segítő kormányzati intézkedéseket – zárta beszédét Jakab Jácint.

2014.03.31.

Kapcsolat