A Fidelitas is képviseltette magát a VMSZ Ifjúsági Fórum tisztújító közgyűlésén

Október 4-én Topolyán tartották a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórum (VMSZ IF) tisztújító közgyűlését. A rendezvényen Fehér Szabolcsot választották a szervezet elnökének, Kósa Maja pedig alelnök lett. Az eseményen a Fidelitast Vincze Géza alelnök, Papp Imre nemzetpolitikai kabinetvezető, illetve a kabinet további két aktív tagja, György Kata és Minchev Vasil képviselte.
A tisztújításon több, mint 70 fiatal vett részt küldöttként a Vajdaság egész területéről. Az ülésre ellátogatott Pásztor István, a VMSZ elnöke is.
 
Vincze Géza beszédében megköszönte a meghívást, a partnerszervezetek és a kárpát- medencei magyar fiatalok közös jövőjéről beszélt. Az alelnök méltatta az IF szerepét a vajdasági közéletben és arra biztatta a szervezetet és a vajdasági fiatalokat, hogy hallassák hangjukat a közéletben és legyen határozott véleményük a világ történéseiről.
 
A rendezvény után Vincze Géza elmondta, hogy Pásztor Istvánnal és Fehér Szabolccsal a két ifjúsági szervezet közti szoros együttműködésről beszélgettek. A felek számára fontos a két szervezet közötti jó kapcsolat, valamint kölcsönös barátságukról biztosították egymást. Az alelnök megjegyezte, hogy nagy szeretettel fogadták őket és mind a négy küldött nagyon jól érezte magát az eseményen.
 

Fehér Szabolcs megválasztása utáni beszédében elmondta, hogy együttműködéssel és tenni akarással nem lehetetlen szülőföldjükön tartani a fiatalokat. Az új elnök célul tűzte ki, a fiatalok apolitikus mentalitásának megváltoztatását és bevonását a közéletbe: 

“A meglátásom szerint a VMSZ Ifjúsági Fórumának arra kell törekednie, hogy az apolitikus hozzáállást megváltoztassa. Azért, hogy merjenek a fiatalok felszólalni, merjék elmondani a véleményüket.”
 
 

2015.10.05.

Kapcsolat