A fiatalok a folytatásra szavaznak

„Székyné dr. Sztrémi Melinda mellett tesszük le a voksunkat október 12-én az önkormányzati választáson” – jelentették ki egybehangzóan a fiatalok a Jövő Salgótarjánja elnevezésű fórumon. „HAZA-VÁRÓ”-program, főiskola, ösztöndíjprogram, kedvezményes lakásbérbeadás és telekvásárlás - ezekkel a lehetőségekkel várja haza Salgótarján az elvándorolt ifjúságot.
A fiatalok a folytatásra szavaznak! Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester asszony kiáll a város fiataljai mellett, mindig támogatta a fiatalok rendezvényeit, ingyenes koncertekkel és kulturális programokkal járult hozzá a város kulturális életének színesebbé tételéhez, a szórakozási lehetőségek bővítéséhez.
 

Kedvezményes árú építési telkek és jelképes összegű lakásbérlemények segítik a diplomások letelepedését a „HAZA-VÁRÓ" program keretében. Havonta 50000 Ft-os ösztöndíjat és biztos munkahelyet kaphatnak a programban résztvevő fiatalok. Jelképes összegű bérleti díjért vagy telekárért juthatnak ingatlanhoz a hazatérő diplomás fiatalok. Új bölcsőde nyílt, kapcsolódva a kormány Gyed-Extra programjához.

A polgármester asszony vezetése alatt megújult a gördeszkapark, 2015 szeptemberében megnyitja kapuit a főiskola. Örömmel várják a fiatalok a hamarosan megnyíló Ifjúsági Szórakoztató Központot is, amely hiánypótló szolgáltatás a városban. Salgótarján egyre szebb lesz; élhetőbb, modernebb környezetben, felújított utakon, köztereken és aluljárókon keresztül járhatnak-kelhetnek a helybéliek nap mint nap. Megépültek a kerékpárutak is.

 

A munkahelyteremtést segítenék elő a barnamezős területek tervezett rehabilitálásával, a zöldmezős beruházásokkal. A hosszú távú fejlesztés célja a város erőforrásainak kiaknázása, a helyi vállalkozások erősítése és a munkahelyteremtő külföldi tőkebefektetések feltételeinek megteremtése.

A Fidelitas Nógrád megyei és városi szervezete által indított a Jövő Salgótarjánja elnevezésű fórumsorozat keretében több a fiataloknak szóló, a fiatalok által gyűjtött javaslatból született meg a Fiatalok 25 pontja.

Jakab Jácint, a Fidelitas salgótarjáni elnöke, országos alelnöke az egyik fórumon elmondta, nagy öröm számukra, hogy a fiatalok 25 pontjából már több megvalósult vagy megvalósulni látszik. Példaként kiemelte az ösztöndíjpályázatot, a HAZA-VÁRÓ program intézkedéseit, a felújított aluljárókat, a kulturális programkínálat bővülését és a fiataloknak szóló rendezvényeket. Beszédében kérte Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester asszonyt, hogy a 2014-2020-as ciklusban is segítse a fiatalok ötleteinek megvalósulását.

Jakab Jácint arra kért minden fiatalt, hogy október 12-én szavazzon a folytatásra. Hozzátette, hogy Székyné dr. Sztrémi Melinda személye a garancia arra, hogy a tervek megvalósuljanak. „A polgármester asszony nem csak ígérget, képes megvalósítani mindezt, így a város a fejlődés útján haladhat tovább” – fogalmazott.

2014.10.11.

Kapcsolat