Védjük meg a pesti srácok Magyarországát!

A Fidelitas megemlékezésén beszédet mondott Böröcz László, országos és Borbély Ádám, budapesti elnök.

Böröcz László ünnepi beszéde:

„Napjainkban nem tankok és fegyveres katonák, hanem önsorsrontó, felelőtlen vezetők és rafinált tollforgatók törnek hazánk és Európa keresztény gyökereiben eredező kultúrájára és szabadságára.

A modern, európai értelembe vett szabadság ugyanis a keresztény morál, a görög filozófia és római jog alappillérein áll, amit évszázadok viszályai, világháborúk, diktatúrák és hatalmasok sem tudtak elsöpörni. Vannak hát olyanok, akik a történelem soros kihívóiként ezeket a fundamentumokat igyekeznek célba venni. Tervük pedig – hatalomért, pénzért – széles körben meghallgatásra talál.

1956 mártírjainak emléke azonban mindannyiunkat arra kötelez, hogy akkor is felsorakozzunk, ha elsőre úgy is tűnik, hogy csak néhányan vagyunk a pesti utcán. Összekapaszkodjunk, meginduljunk a történelem macskaköves útján és hívásunkra, tömeggé nőve kimondjuk, amit sokan addig nem mertek: Elég volt!

Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, s mostmár Ausztria újkori szabadságharcosai nem barikádokon, hanem a szavazóhelyiségekben vívják új korok, új csatáit idegen hatalmak terveivel szemben – a szabadságért és a hazáért.

Kedves Emlékező Barátaim!

Őrizzük szívünkben a forradalom hőseinek emlékét, és ne feledjük, hogy hozzánk hasonló, velünk egykorú fiatalok az életüket is feláldozták hőn szeretett Hazánkért.

Védjük meg a pesti srácok Magyarországát!”


 

2017.10.24.

Kapcsolat