A Fenntartható Fejlődés Kabinet konferencia beszámolója

A Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinet meghívást kapott a II. Észak-Magyarországi Regionális Konferenciára. A hétvégének a simai gyerektábor adott otthont a festői szépségű Zemplénben.
A konferencia péntek este kezdődött Koncz Ferenc, Szerencs város polgármesterének és a B-A-Z 6. számú választókerület elnökének megnyitójával. Polgármester úr felhívta a figyelmet a magyar érdekek képviseletének fontosságára. Elmondta, hogy a Fidesz az a párt, amely ehhez a világhoz a lehető legközelebb áll. Arra kérte a Fidelitas tagjait, hogy vegyék ki aktívan részüket az ifjúságot érintő kérdések megvitatásából. A jövő Ti vagytok, – hangsúlyozta Koncz Ferenc – a magyarság fennmaradása attól is függ, milyen arányú lesz a fiatal generációk körében a gyermekvállalás.
 
A szombat délelőtti program Kováts Ágoston, a Fidelitas észak-magyarországi regionális igazgatója által készített kérdőív kitöltésével indult – „Mit jelent számodra a Fidelitas?" címmel – melyben a szervezet jövőjéről és a személyes elképzeléseikről mondhatták el a résztvevők a véleményüket. A kiértékelés után Kováts Ágoston foglalta össze annak eredményét. Előadásában felvázolta, hogy milyen kihívások állnak a szervezet előtt a régióban, illetve kitért az elmúlt egy évben elvégzett munka értékelésére.
 
A délutáni program első előadását Bánné dr. Gál Boglárka, a B-A-Z Megyei Közgyűlés alelnök asszonya tartotta. A beszélgetés során szóba került a nők és a fiatalok szerepe a politikában, illetve a 2018-as választási kampány során előttünk álló kihívások.
 
A délutáni programot a kabinetek képviselőinek bemutatkozása zárta. Az Ifjúságügyi Kabinetet dr. Szikszai Evelin kabinetvezető-helyettes, a Fenntartható fejlődés kabinetet pedig dr. Gondos Levente kabinetvezető-helyettes képviselte. 

A szombati estét Varkoly Ádám, az Árpád-hegy Pince tulajdonosának, borászának, a szerencsi Fidelitas elnökének borkóstolója zárta. A program során nem csupán Ádám kiváló borait kóstolhatták meg a résztvevők, hanem sok érdekességet hallhattak a tokaji borvidék múltjáról és a mai borkészítés kulisszái mögé is betekintést nyerhettek.
 
A Fenntartható fejlődés kabinet egy újabb tartalmas konferencia hétvégén vehetett részt Borsodban, élvezve a helyi Fidelitas vendégszeretetét. Az FFK köszöni a lehetőséget Kováts Ágoston regionális elnöknek, valamint Balla Éva és Soltész Mercédesz, B-A-Z megyei alelnököknek.
 

2017.09.16.

Kapcsolat