Hírek
A rendezvényt számos csatornán keresztül igyekeztünk promótálni: több kerületi csoportban és más kabinetekben személyesen hívtuk meg a tagokat, a budapesti-és pest-megyei csoportelnökök és a kabinetvezetők külön e-mailben értesültek a rendezvényről, a közösségi médiában igényesen megszerkesztett és folyamatosan friss információkkal ellátott eseményt hoztunk létre, melyet fizetett hirdetésben is reklámoztunk, emellett pedig minden Fidelitas tag külön e-mailben értesülhetett a rendezvény részleteiről, amellett, hogy a rendezvény a Fidelitas honlapján is kiemelt helyet kapott.

Mindezek alapján a rendezvény iránt számottevő érdeklődés mutatkozott: több mint 85 vendéget számláltunk a kerekasztal-beszélgetésen, akiknek professzionális beléptetésében és ellátásában profi hostessek segítettek. Külön örömmel nyugtáztuk, hogy számos más Kabinet, illetve számos budapesti, kerületi, sőt pest-megyei csoport tagjai is ellátogattak a rendezvényünkre és aktívan részt vettek a szakmai egyeztetésben.
Az Antal Kristóf kabinetvezető-helyettes által felvezetett és Bánki Balázs kabinetvezető-helyettes által moderált beszélgetés során lehetőségünk nyílt meghallgatni a 2017-es Vizes Világbajnokság szinte minden részletét, méghozzá több nézőpontból is: a Kormány, a közgazdász-szakma, valamint a profi sport ugyanis egyaránt képviseltette magát a beszélgetés során. Éppen ez volt az, ami miatt a rendezvény különösen nagy értéket adott át a hallgatóság számára: komplex módon, vegyes érvek ütköztek a beszélgetés során, s így láthatóvá vált, hogy milyen összetett dolog egy világméretű sportesemény előkészítése, megszervezése és lebonyolítása.

 


Az előadás során ugyancsak megbizonyosodhattunk arról, hogy milyen fontos szerepet játszanak a politikai, gazdasági, társadalmi és sportszakmai szempontok egy ilyen méretű vállalás esetében. Részletes bemutatásra kerültek ugyanis a projekt politikai-gazdasági-sportszakmai motivációi, s az is, hogy a Vizes Világbajnokság megrendezése hogyan illeszkedik a hosszútávú kormányzati politikába a gazdaságpolitika, az ifjúság-és sportpolitika, az infrastruktúra-fejlesztés, valamint az országimázs építés és a közhangulat javítás tekintetében.

A beszélgetésre szánt időkeret közel sem volt elegendő arra, hogy minden egyes kérdést a részletekig menően megvitathassunk, azonban mindenképpen elegendő volt ahhoz, hogy mindenki átérezhesse e rangos világesemény fontosságát Magyarország számára, járjon az gazdasági előnyökkel, hosszútávú fejlesztések politikai alapjainak lefektetésével vagy sportszakmai sikerekkel, elismeréssel.

Kerekasztal-beszélgetésünk mind meghívott előadóink, mind pedig a hallgatóság visszajelzése alapján egyértelműen hasznos volt, új ismereteket nyújtott, ezáltal szélesítette mind a hallgatóság, mind pedig a Kormányzat látásmódját a megvitatott témában. Az Előadók távozása után kötetlen módon, frissítő ételek és italok mellett folytattuk a témában a beszélgetését, támogatandó a közösségépítést, illetve a megfelelő közös álláspont kialakítását.