Idén is részt vettünk a KMKSZ ISZ Ifjúsági Napján

Partnerszervezetünk, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) által 2017. augusztus 13-án második alkalommal került megrendezésre az Ifjúsági Nap, a kárpátaljai Tiszapéterfalván. A rendezvénynek a Vidámpark és a Csárdapark helyszínei adtak otthont.
Az eseményre kilátogató vendégek tartalmas és érdekes előadásokon, programokon vehettek részt. Íjászat, vásári forgatag, hullámvasút, óriáskerék, paintball, lovaglás és kézműves foglalkozások színesítették a programot.

A táncház és az esti könnyűzenei koncertek előtt kerekasztal beszélgetésre került sor Ukrajna és az Európai Unió helyzetéről. A beszélgetésen Bocskor Andrea (európai parlamenti képviselő), Faragó Csaba (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP korábbi alelnöke), Mohay Gergely (az Emberi Erőforrások Minisztériumának osztályvezetője) és Dobsa István (a KMKSZ ISZ elnöke) vettek részt. Szó esett többek között Ukrajna európai integrációs törekvéseiről, az elvándorlás és az otthonmaradás kérdéséről, az Erasmus Programról, valamint a Magyar Ifjúság 2016 kutatás kárpátaljai eredményeiről is.

A rendezvényen közel kétezren vettek részt, köztük Vincze Géza, szervezetünk alelnöke, Kováts Ágoston, a Fidelitas Észak-magyarországi regionális igazgatója és több Fidelitas tag.
 



 

2017.08.16.

Kapcsolat