A tatabányai Fidelitas körzeti kutyafuttatót újított fel

A tatabányai Fidelitas csoport több tagja felelős kutyatartóként tapasztalta a Mártírok út melletti kutyafuttató rossz, elavult állapotát. Csapatuk ezért kézbe vette a futtató sorsát és július 15-én, szombaton felújította. Az első fázisban a talajkiegyenlítési munkálatokat végezték el, betemették a tátongó lyukakat, megtisztították a futtató területét az ott hagyott ürüléktől és a kerítés felújítását is megkezdték, melyet a jövő hét közepéig terveznek befejezni.
"Több mint 28 éve élek ebben a körzetben és felelős kutyatartóként tapasztaltam, hogy a Mártírok úti kutyafuttató rossz, elavult állapotban van. A talaj gödrökkel teli, melyek balesetveszélyesek nem csak kedvenceink, hanem gazdáik számára is, illetve a kerítés kopottas, elavult. Az elmúlt hónapokban meglátásomat több, szintén felelős kutyatartó igazolta vissza számomra. Tekintettel arra, hogy nem történt semmi a lehangoló állapot megváltoztatása érdekében, a tatabányai Fidelitas kézbe vette a kutyafuttató sorsát és cselekedtünk. Egyébként több fázisban tervezzük a futtató fejlesztését." - mondta Kupcsok Péter, a tatabányai Fidelitas elnöke, az újvárosi kutyafuttató felújításának kezdeményezője.
 
Milyen felújításokat kellett elvégezni a futtató területén?
 
- Talajkiegyenlítési munkálatokat, javításokat végeztünk, betemettük a gödröket. A maradványhomokot a futtató végében helyeztük el, hogy ha időközben szükség lenne rá, kéznél legyen. Megtisztítottuk az ürüléktől és szeméttől a futtató területét és új festést kapott a kerítés.
 
Kerestetek-e szponzorokat, támogatókat a kutyafuttató felújításához?
 
- Igen, a Bau-Tech Hungária Kft. biztosította számunkra a szükséges alapanyagokat és eszközöket, amiket ezúton is köszönünk.
 
A város vezetőitől kaptatok-e segítséget a munkák elvégzéséhez?
 
- Igen, javaslatommal megkerestem polgármester urat, aki engedélyezte a futtató fejlesztését és támogatta egy új pad és a kutyusoknak ügyességi pálya telepítését a futtatóban.
 
 
Az interjú elején azt mondtad, hogy több fázisú fejlesztésről van szó. Milyen fejlesztések vannak még tervben?

- A következő hetekben a régi használhatatlan pad helyett egy teljesen új pad, valamint a kutyusoknak egy ügyességi, úgynevezett agility pálya kerül be a futtatóba. Továbbá a jövőben szeretnénk bővíteni a futtató területét és automatizált itató kiépítését kezdeményezzük.
 
A Fidelitasnak nem az első városszépítő akcióját tapasztalhattuk meg a kutyafuttató felújításában. Terveztek még hasonlókat?
 
- Az elmúlt időszakban hozzánk köthető az újvárosi sportpark kezdeményezése, a "Tegyük tisztába!" hulladékgyűjtési akció és most már a Mártírok úti kutyafuttató felújítása is.
 
Több üzenet érkezett hozzánk, hogy több, a városban található kutyafuttató állapotán lehetne javítani. Ez ügyben a közeljövőben felveszem a kapcsolatot a helyi képviselőkkel. Fontos megemlíteni, hogy akciónkba bekapcsolódott a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület és két a körzetben élő kutyatartó is. Köszönjük támogatásukat!
 

2017.07.19.

Kapcsolat