Magyar-Spanyol IPU tagozati ülésre látogatott a Fenntartható fejlődés kabinet

A Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinet Bartos Mónika országgyűlési képviselő, a Magyar-Spanyol IPU baráti tagozatának elnöke meghívására az Országházba látogatott.
Az Országgyűlés Magyar-Spanyol IPU baráti tagozata június 6-i ülésén fogadta Őexc. José Ángel López Jorrin urat, a Spanyol Királyság budapesti nagykövetét, hogy megbeszélést folytasson a magyar-spanyol kétoldalú kapcsolatokról. Az ülésen előadást tartott Zsoldos Attila, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének osztályvezetője, melynek témája volt Árpád-házi Jolánta aragóniai királyné életútja és szerepe a magyar-spanyol kapcsolatokban.
 

 
Nagykövet úr a kabinet fiataljainak kérdésére kitért arra, hogy a magyar-spanyol kapcsolatok erősítésében az ifjúságnak fontos szerepe és bővülő lehetősége van. A Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinetet Ary Tamás kabinetvezető, Dr. Kanozsay Árpád szakterületi vezető, Koller Kata és Vincze Emília kabinettagok képviselték. A kabinet köszöni a lehetőséget Bartos Mónika képviselő asszonynak, fontosnak tartják a két nemzet közötti aktív kapcsolattartást.
 
A kabinet június 14-én Budapesten tartja következő Fenntartható fejlődési estjét „Hazaszeretet és a magyarság őstörténete” címmel, melyen a Magyar Tudományos Akadémia kutatói lesznek a meghívottak.
 

2017.06.08.

Kapcsolat