Újra Böröcz Lászlót választották a Fidelitas elnökévé

Május 20-án, szombaton tartottuk szervezetünk XIV. Tisztújító Kongresszusát Székesfehérváron. A jelenlévő közel 300 küldött több mint 90 százaléka ismét bizalmat szavazott Böröcz Lászlónak, aki 2015 óta a Fidelitas elnöke. Hasonló arányban választották meg a szervezet hét alelnökét is: Falusi Vajkot, Hack Angelikát, Jakab Jácintot, Hegedűs Barbarát, Nemcsik Mátyást, dr. Szabó Krisztián Szilárdot és dr. Vincze Gézát. A kongresszuson, amelynek vendége volt többek között Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozatban kértük a kormányt arra, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának öt százalékra való csökkentése érdekében annak ellenére, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja.
Több mint 400 fiatal, köztük az ország különböző pontjairól érkezett közel 300 küldött vett részt szervezetünk XIV. Tisztújító Kongresszusán május 20-án, Székesfehérváron.
 

 

 

 

Az eseményen Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kifejtette: a kormány 2018. január 1-jétől 5 százalékra tervezi csökkenteni az internet-szolgáltatás áfáját, az Európai Bizottság azonban mereven ellenzi ezt. "Az áfabevételekből a Bizottság is részesül, gondolom, ezért nem támogatja" - jegyezte meg. A kérdés beletartozik abba a körbe, amiért elindították a nemzeti konzultációt, azaz a migráció terén, az energiapolitikában és adóügyekben "akarunk-e több hatalmat adni Brüsszelnek" - fogalmazott.

A miniszter arra biztatta a kongresszus résztvevőit, hogy bátran álljanak ki az ügy mellett; mint mondta, a Fidelitas nyilatkozata időben érkezik, a kormány szerdai ülésén, a parlament június közepén tárgyal a kérdésről. Rogán Antal beszélt arról is, hogy az Európai Parlament Magyarországot elítélő határozata jól mutatja, hogy Európán belül egy "torzult valóság" él. "Európa egyik legnagyobb problémája egy régi, megcsontosodott, egy idősebb korosztály által képviselt ortodox liberális szemlélet, amely nem tűr meg mást maga mellett. Szükség van liberálisokra, de csak akkor, ha elfogadják azt, hogy vannak szocialisták és konzervatívok is" - jelentette ki.

A kizárólagosságra való törekvést nem fogadhatjuk el - folytatta -, mert a szabadság legnagyobb akadálya. A liberalizmus kizárólagosságra törekszik, "a szabadságunkat akarja elvenni", ezért "érdemes minden fiatalnak harcolni a régi liberálisokkal és az új SZDSZ-szel szemben is" - szögezte le Rogán Antal. Azt mondta, most új álarccal új SZDSZ törekszik a parlamentbe, hasonló stílussal, nyílt fenyegetőzéssel, amit semmilyen körülmények között nem szabad elfogadni. A politikus hozzátette, az internet a szabadság megtestesülése is, de ma már a liberálisok az internetet, a Facebookot is cenzúrázni akarják. Arra kérte a jelenlévőket, hogy ne fogadjanak el egy olyan világot, ahol nem lehet másik véleményt is elmondani, a migránst migránsnak nevezni, vagy a családot egy férfi egy nő és gyermekek közösségének tekinteni. Azt szeretnénk, hogy minden fiatal maga választhassa meg azt az értékrendet, amely alapján élni szeretne. Ez lehet a Fidelitas szabadságharca - mondta Rogán Antal.
 


Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője köszöntőjében arra hívta fel a figyelmét, hogy a Fidesz és szövetségesei - köztük a Fidelitas - az összes választói rétegben és korcsoportban, így a fiatalok között is a legnagyobb támogatottsággal bírnak. A kormányváltó hangulat elsősorban a virtuális valóságban létezik, de ha kikapcsoljuk a számítógépet, megszűnik - jegyezte meg. Csapdának nevezte azt, ha a Fidelitas tagjait "be akarják csalni" egy olyan mezőbe, ahol a 18-25 éves fiatalokat kell megszólítani. "Abban nem lesztek jók, de az nem a mi mezőnk, a mi mezőnk az, hogy fiatalok vagytok, és mindenkihez tudtok szólni" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a Fidesz országos, nagy párt, nem fordulhat elő, hogy fontos társadalmi csoportoknak semmilyen üzenete ne legyen, és a Fidelitastól is joggal várja el az ország, hogy legyen érvényes mondanivalója az idősek számára. "Magyarországon csak akkor van siker, ha a többé-kevésbé a kettes portástól a miniszterelnökig szót mindenki ért a másikkal" - mondta.
 


Böröcz László, a Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy a Fidelitas elmúlt két éve az építkezés jegyében telt, több mint negyven csoport alakult, és ezernél több új tag lépett be. Meg kell tudnunk fogalmazni, mit gondolunk az átalakuló világról - mondta. A Fidelitas előkészítés alatt álló vitairata feltérképezi a magyar fiatalokban megfogalmazódó kérdéseket, elvárásokat és célokat, amelyekre a politikának választ kell adni ahhoz, hogy Magyarország a 21. század nyertese lehessen - tette hozzá. A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja - mondta Böröcz László.

A Vörösmarty Mihály Színházban zajló kongresszus résztvevőit Orbán Viktor miniszterelnök levélben, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Törő Gábor, a Fejér megyei 2. választókerületének országgyűlési képviselője és Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP), Székesfehérvár polgármestere a helyszínen köszöntötte.
 

 

 

FA_20170520_2018_HiRes


Az eseményen köszöntötte a résztvevőket dr. Illés Boglárka,  ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Faragó Csaba, a YEPP leköszönő alelnöke, Magyar Ágnes Zsófia, a YEPP alelnöke is. Üdvözletét adta át a jelenlévőknek Bauer Bence, a Konrad-Adenauer-Stiftung projektkoordinátora, Barcza Attila, az Ijfúsági Kereszténydemokrata Szövetség alelnöke, Fábián Beáta, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének alelnöke, Fancsali Barna, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke, Gubík László, a Via Nova ICS elnöke, Kiss Róbert, a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom Ifjúsági Szervezetének képviselője, Lovasi Latincsity Zsolt, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának képviselője, Tőke Ervin, a Minta elnöke. Antal Lóránt, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke, valamint Somogyi Attila, a Burgenlandi Magyarok Népfőiskolájának elnöke videóüzenetet küldött.
 

 

A delegáltak elsöprő többséggel választották újra Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét, illetve megválasztották az új elnökséget: 

 

Falusi Vajk, Hack Angelika, Hegedűs Barbara, Jakab Jácint, Nemcsik Mátyás, dr. Szabó Krisztián Szilárd, dr. Vincze Géza.
 

 

Forrás: mti.hu-fidelitas.hu

 

 

 

 

 

2017.05.21.

Kapcsolat