Közös programot szervezett az Őrzők Alapítvány és a Budapesti Fidelitas

2017. május 6-án, szombaton a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis lakóit, és az ott dolgozók családját sok színes programmal várta az Őrzők Alapítvány és a Budapesti Fidelitas Önkéntesei.
2017-ben második alkalommal játszottak együtt kicsik és nagyok, orvosok és önkéntesek az Elevenparkban. Volt arcfestés, kisállat kórház, ahol a gyerekek együtt gyógyíthatták meg az allergiás nyuszit és a segíthettek Paprika Jancsi megfázását. 
 
Játszhattak a kaszinóban, kipróbálhatták magukat, mint mentőautó szerelők. A játékokat tudatosan, más- és más készségeket fejlesztésére építették föl a Fidelitasos önkéntesek. A fővárosi fiatalok hosszú évek óta tudatosan építenek a közösségi tevékenységekre, az önkéntességre, és arra, hogy bemutassák társaiknak a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.
 
Az Elevenpark nyújtotta játékokból sem volt hiány. Számos egyéni is közösségi élményekre építő feladat várta a résztvevőket, illetve az Alapítvány dolgozói, az önkéntes középiskolások és a Budapesti Fidelitas is rengeteg plusz programmal készültek.
 
 
 

Mikula Klaudia így emlékszik vissza a hétvégére:
„Semmi sem jobb annál, mint gyerekek arcára mosolyt csalni. Az Őrzők Alapítvány szervezésében megvalósult Családi Napon a Fidelitas 5 lelkes segítője játszott a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyermekekkel. Én személy szerint a zsákbamacska szekciót erősítettem, ahol a kicsiknek a zsák mélyén érzékelt tárgyak közül kellett hármat felismernie. Sokan annyira lelkesen játszottak, hogy igyekeztek minden tárgyat megfejteni. Sokat nevettünk együtt, és bízom benne, hogy a vidámság és mosoly szebbé tette a gyerekek napját, és a gyógyulásukat is segítette. Szuper dolog, amit az Őrzők Alapítvány véghez visz, támogassátok őket Ti is."
 
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nem régiben úgy fogalmazott, hogy „média családképe néha túlságosan idillikus, máskor pedig nagyon negatív, ez azonban nem életszerű, nem természetes. Olyan képre volna szükség, amely megmutatja a család értékeit és a reális, valódi problémákat is*" – A családi nap egy lépéssel közelebb tudja vinni a mai, családalapítás előtt álló fiatalokat ahhoz, hogy reális képet kapjanak a család igazi, belsőséges fogalmáról, értékéről és ne féljenek a nagycsaládos léttől, vagy esetleg egy sérült gyermekkel való találkozástól.
 
 
Köszönjük mindenkinek a támogatást, a segítséget, és reméljük, hogy jövőre még több fiatal csatlakozik kezdeményezésünkhöz.
 
 
Tóth Réka Kamilla
Budapesti alelnök
a program szervezője

2017.05.19.

Kapcsolat