Soros György befolyásszerzési kísérlete a bíróság és az ügyészség felett

A mai napon dr. Szabó Krisztián Szilárd, a Fidelitas országos alelnöke tartott sajtótájékoztatót, amelyben 4 kérdést intézett a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a Legfőbb Ügyészség vezetőihez.
 Az elmúlt hetekben a Fidelitas hiába várt válaszokat a Magyar Ügyvédi Kamara, valamint a Budapesti Ügyvédi Kamara vezetőitől azon kérdéseire, hogy milyen mértékben működnek együtt a Soros György által pénzelt Magyar Helsinki Bizottsággal. Az ügyvédi hivatásrend legfőbb szakmai szervezeteinek függetlenségének megőrzése érdekében feltett kérdéseinkre a mai napig nem kaptunk a helyzetet tisztázó, megnyugtató válaszokat.
 
A tuzfalcsoport.blogstar.hu oldalon megjelent újabb tényfeltáró írás arról tanúskodik, hogy Soros György hálója nemcsak az ügyvédi kamarákat szövi be, hanem befolyást próbál szerezni a bírák és ügyészek körében is.
 
A Fidelitas a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzése érdekében tisztelettel kéri a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a Legfőbb Ügyészség vezetőit a helyzet tisztázása érdekében, hogy válaszoljanak kérdéseinkre:
 
1. Munkakapcsolatban állnak-e az Önök által vezetett szervezetek a Soros György által pénzelt bármely szervezettel (különös tekintettel a Magyar Helsinki Bizottságra, a Transparency International Hungaryra, valamint a Társaság a Szabadságjogokért szervezetre)?
 
2. 2010-et követően részt vettek-e bírák képzésében Soros-féle szervezetek aktivistái? Amennyiben igen, úgy az elmúlt esztendőkben kaptak-e a képzésért közpénzt ezen szervezetek tagjai?
 
3. Megfelel-e a valóságnak, hogy jelenleg is ítélkező bírák a Magyarország ellen nemzetközi bíróság előtt indított eljárásokban Soros-féle jogvédő szervezeteket bíztak meg képviselettel és eme szervezetek hathatós támogatását élvezték?
 
4. A nyíltan a kormány megbuktatását szorgalmazó Sándor Zsuzsa egykori bíró az egyik kereskedelmi televízióban, nagy nyilvánosság előtt vonta kétségbe a bíróság és ügyészség függetlenségét, azok vezetőit jogsértéssel, illetve bűncselekmény elkövetésével vádolva. A Fidelitas kérdése, hogy történt-e elhatárolódás vagy feljelentés az ügyben?
 
Aggodalommal figyeljük, hogy Soros György bevándorláspárti jogászai hálót próbálnak szőni a magyar igazságszolgáltatás köré. A Fidelitas számára a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzése minden felül álló közügy, alapvető fontosságú, hogy a bíróságok és ügyészségek a Soros-féle szervezetek befolyásától mentesen végezhessék munkájukat.
 
Az igazságszolgáltatás függetlenségének legfőbb felelőseiként tisztelettel várjuk a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal, valamint a Legfőbb Ügyészség vezetőitől a helyzetet megnyugtatóan tisztázó válaszaikat.
 

2017.05.18.

Kapcsolat