Újabb izgalmas este a Budapesti Fidelitas Filmklubban

Tankönyvi vitával és véleménycserével zárult a Fidelitas Filmklub második felvonása. A rendezvény nem titkolt célja a budapesti művészmozik hangulatának megismerése, betekintés a plázamozik konzumér világán túlra. A Kino Café zsongó körúti miliője után a Tabán Mozi nyugis kávéházi hangulatába nyerhettünk bepillantást 2017. május 3-án.
A filmklubosok ‎Mathieu Kassovitz kultikus szociodrámáját, A gyűlölet c. filmet nézték meg ezúttal a Tabán Művész Moziban. A film témája remek alapot adott ahhoz, hogy a résztvevők között vita alakuljon ki, hiszen a témakör globális és helyi társadalmi problémát tárgyal, ami parázs vitát gyújtott a film megtekintését követően.
 
 

A film gerincét az európai migrációs helyzet, társadalmi rétegek eltávolodása, elszegényedés, fiatalkori kilátástalanság és ezek lehetséges következményei alkotják. Sok értékes gondolat, vélemény hangzott el a film megtekintése után, hiszen az alkotás több olyan aspektusra is rávilágít, amit a hazai állapotokkal is össze lehetett vetni.
 

 
Virágh Előd, a vetítés főszervezője elmondta, hogy a Filmklub várhatóan szeptemberben folytatódik.
 
Amennyiben van javaslatod a következő Filmklub filmjére, írd meg bátran a fidelitas@fidelitas.hu címre.

2017.05.04.

Kapcsolat