Korpa közé keveredtek az ügyvédi kamarák?

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a köztestületként működő ügyvédi kamarák nem hajlandóak válaszokat adni a közelmúltban megfogalmazott kérdéseinkre.
A Fidelitas a tuzfalcsoport.blogstar.hu oldalon megjelent tényfeltáró írás alapján napok óta az alábbi kérdésekre várja a válaszokat Dr. Bánáti János (MÜK), valamint Dr. Réti László (BÜK) elnök uraktól:

 

 

 

- Milyen szempontrendszer alapján választotta szoros szakmai partnernek az országos és a fővárosi ügyvédi kamara a Magyar Helsinki Bizottságot?

 

 

- Figyelemmel kísérik-e a kamarák a Helsinki által folytatott ügyvédképzést?

 

 

- Ellenőrzik-e a jogszerű adatkezelést?

 

 

- Tervezik-e, hogy az ügyvédhelyettesítés rendszerébe más civil szervezeteket is bevonnak?

 

 

- Mennyire kell igazodnia a magyar ügyvédi karnak a Helsinki liberális, különösen migránspolitikájához?

 

 

Elfogadhatatlannak tartjuk a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság egyre szorosabb hálóját az ügyvédi kamarák körül. A Tűzfalcsoport által közölt publikáció alapján egyértelművé vált ugyanis, hogy közeli kapcsolat jött létre a hazai ügyvédség legfontosabb képviselői és a bevándorláspárti jogászkommuna között.

 

 

Az egyenes válaszok elmaradása miatt úgy tűnhet, hogy az ügyvédi kamarák hamarabb működnek együtt egy Soros György által pénzelt szervezettel, mint a magyar nyilvánossággal. A helyzet tisztázása érdekében ismét felszólítjuk az ügyvédi kamarákat az összefonódások tisztázására és a kérdéseink megválaszolására!

 

 

2017.05.01.

Kapcsolat