Fekete(-Győr) gondolatok a szabad médiáról

Ismételt példáját láttuk annak, hogy a balliberális – saját témáikra hiperérzékeny – alapjogi aktivisták, akik magukat a felvilágosult nyugat hírnökeinek tartják, semmiben sem különböznek azoktól a hazug „szabad és demokrata” köpönyegforgatóktól, akiknek csak a saját véleményük és az azt hangoztató sajtó szabadsága volt fontos igazán.

Fekete-Győr András, a párttá alakuló Momentum Mozgalom elnöke a HírTV április 9-én sugárzott Newsroom különkiadásában adott vállalhatatlan választ a szerkesztő kérdésére. A műsorvezető azt firtatta, mi a véleménye arról, hogy a Parlamentnél a CEU mellett tüntetők megtámadták az M1 stábját, mikrofonjukat elvették, majd a rohamrendőrök közé dobták.

„Most mondanám, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel. Lehet, hogy ez már túllőtt talán a célon, de azért a propaganda-televízió munkatársait érhetik ilyen atrocitások egy ilyen tüntetésen, főleg ami a kormány ellen szól, illetve a hatalom ellen szól, úgyhogy én ezen annyira nem lepődöm meg.”  - válaszolta a Momentum elnöke.

Ezután Bodacz Balázs szerkesztő együttérzését fejezte ki megtámadott kollégái iránt, mire Fekete-Győr vállat vonva, gúnyos mosollyal csak annyit mondott: „Igen, hát előfordulnak ilyenek…”


 
 
 

A Fidelitas megengedhetetlennek tartja, hogy a sajtó munkatársait egy agresszív liberális kisebbség tagjai azért bántalmazták, mert az újságírók a munkájukat végezték. Fekete-Győr András nyilatkozatát végtelenül antidemokratikusnak és a sajtószabadság ellen valónak tartjuk. Szerintünk felelős közszereplő nem helyeselheti, ha a sajtó munkatársait atrocitások érik, akkor sem, ha egy médium egy politikus ízlésének nem felel meg.

Felszólítjuk Fekete-Győr Andrást, hogy a tegnap esti kijelentésével kapcsolatban gyakoroljon önkritikát és kérjen elnézést az M1 bántalmazott munkatársaitól!

2017.04.10.

Kapcsolat