Fidelitasos siker az Európai Néppárt máltai kongresszusán

Két, korábban a Fidelitas által az Európai Néppárt (EPP) ifjúsági szervezete felé (YEPP) benyújtott határozati javaslat is bekerült abba a dokumentumba, amelyet az EPP máltai, március 30-i kongresszusán elfogadott.
A fiatalok vállalkozó szellemének bátorítását célozza az Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) program, melynek értelmében a Néppárt szorgalmazza, hogy az Európai Bizottság biztosítsa 2020-ig mintegy 10 ezer, 2025-ig pedig 30 ezer fiatal részvételéhez szükséges pénzügyi forrást az ifjú vállalkozóknak. A program mielőbbi ösztönzését a Fidelitas kezdeményezésére szavazta meg a YEPP februári tanácsülése alkalmával.

Faragó Csaba, YEPP-alelnök szerint hatalmas siker ez mind a Fidelitasnak, mind az európai ifjúságnak, hiszen a program megvalósítása révén lehetőség nyílik arra, hogy minél többen szerezzenek vállakozásalapítási, -üzemeltetési tapasztalatot a gyakorlatban, Európa-szerte.
 
 


Az internetezés földrajzi határainak eltörlését sürgeti a néppárti határozat azon része, melyről szintén a Fidelitas terjesztett be munkadokumentumot a YEPP tavaly év végi, helsinki tanácsülésén. Magyar Ágnes Zsófia, a Fidelitas brüsszeli irodavezetője hangsúlyozta: az uniós tagállamok nagy lépést tettek előre ennek a javaslatnak az elfogadásával a határok nélküli kereskedelem, az egységes piac maradéktalan megvalósítása irányába. Böröcz László, a Fidelitas elnöke a sikerre reagálva kiemelte: a néppárti fiatalok, benne a magyar jobboldal ismét megmutatta, hogy fontos szereppel bír az Európai Unió jövőjének alakításában.

2017.04.03.

Kapcsolat