A választási kampányhajrá közben látogattuk meg a CDU-t

Március 22-27. között a Robert Schumann Institut és a Konrad Adenauer Stiftung szervezésében politikai kommunikációs témájú tanulmányúton jártunk a németországi Saar-vidék tartományban. A Fidelitast Faragó Csaba és Kuli Petra képviselték, akik betekinthettek az március 26-i tartományi parlamenti választást megelőző CDU-s kampányhajrá kulisszái mögé.
A választási kampány és politikai kommunikációs stratégiák felépítéséről, valamint a média szerepéről szóló előadások mellett a migrációs válság kérdéséről is sor került az eszmecserére, illetve a választás napján egy szavazóhelyiség gyakorlati működésébe is bepillantást nyertek szervezetünk tagjai.  A Saar-vidéki CDU vezető politikusaival és újságírókkal folytatott beszélgetések mellett a Fidelitas képviselőinek lehetősége nyílt Annegret Kramp-Karrenbauer, Saar-vidéki CDU párti miniszterelnökével való találkozásra is.

Külön öröm volt a Saar-vidéki CDU főtitkárával, Roland THEIS-sel a választók mobilizálására irányuló több akcióban is részt venni.
 
 

 

2017.03.30.

Kapcsolat