Tizenhetedik kongresszusát tartotta partnerszervezetünk, a szlovéniai SDM

A kongresszuson, amelyen a Fidelitast Sántha Márton képviselte, az ifjúsági szervezet anyapártjának elnöke, Janez Janša is részt vett.
A Szlovén Demokratikus Ifjúság március 5-én újraválasztotta elnökéül Žan Mahničot. Ezután az alapszabály kiegészítésére és módosítására került sor. A Fidelitas Külügyi és Uniós Kabinet megbízottjaként Sántha Márton vett részt az eseményen, ahol megoszthatta szervezetünk üzenetét a két ifjúsági szervezet közötti jó kapcsolatok megerősítéséről. A vendéglátók érdeklődően fordultak a két ország kapcsolatai felé. A felszólalók közül többen is kitértek rá beszédükben, hogy Magyarországot erős szövetségesüknek tartják az Unióban történő érdekérvényesítésben.

A kongresszus díszvendégeként megjelent Janez Janša volt miniszterelnök, aki az Európát megrázó migrációra is kitért beszédében. Ebben a témában egy vitát hallgathattak meg a résztvevők a lengyel és az ukrán nagykövet között. Egy kávészünet után bemutatkoztak azok a fiatalok is, akik a szervezet működésében kimagasló eredményeket produkáltak. A rendezvényen több vitában és beszédben is terítékre került a migrációs válság kérdése mellett, hogy hogyan lehetne jobban aktivizálni a fiatalokat a politikai kérdésekben.

 

 

2017.03.07.

Kapcsolat