"Fogjunk össze Kárpátaljáért"- átadtuk az adományokat

A Fidelitas csütörtökön 1,3 millió forintos adományt nyújtott át az árva, illetve nehéz sorsú gyermekeket támogató Sámuel Alapítványnak a Fogjunk össze Kárpátaljáért nevű tavalyi jótékonysági akciójának eredményeként
Böröcz László, a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke a budapesti átadáskor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Fidelitas tavaly több mint 50 karitatív megmozdulást tartott, így például játszóterek és aluljárók felújítása mellett ruhával és tartós élelmiszerekkel segítettek rászoruló családoknak, továbbá kutyamenhelyeket is támogattak.
 
Kiemelte, megalakulásuk óta nagy figyelmet fordítanak a határon túliak segítésére, az ukrán-orosz konfliktus kezdete óta pedig kiemelten kezelik a Kárpátalján élő magyarokat.

A Fidelitas elnökének tájékoztatása alapján szervezetük az előző évben az interneten, valamint Magyarország 30 helyén szervezett gyűjtést, például süteményvásárral, almaosztással és jótékonysági eseményekkel összekötve.
 

 
Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke köszönetet mondott a segítségért a Fidelitasnak, és elmondta, beregszászi székhelyű szervezetük több mint 15 éve segíti az árva és nehéz sorsú gyerekek családba helyezését.
 
Az alapítvány vezetője aláhúzta, az elmúlt időszakban mintegy 80 gyereket sikerült szerető családba helyezni, sok esetben olyan helyre,a hol a szülők saját 2-3 gyerekük mellett további 5-8 gyerek nevelését is vállalják.

(Forrás: hirado.hu)

2017.02.23.

Kapcsolat