Húszéves fennállását ünnepelte Európa legnagyobb ifjúsági szervezete

Születésnapi ceremóniával egybekötött tanácsülést tartott a YEPP, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete február 7-12. között Rómában.
A tanács határozatot fogadott el a Fidelitas által előterjesztett, fiatalok vállalkozói szellemét ösztönző Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) programról. A 20. évforduló ünnepnapján Joseph Daul, a Néppárt elnöke mondott nyitóbeszédet.
 
A két évtizedes fennállását ünneplő YEPP idei első tanácsülését tartotta az olasz fővárosban, ahol a delegáltak határozatot fogadtak el - többek között - az európai keresztény értékek uniós intézményekben való megerősítéséről, a fizetés nélküli gyakornokság mielőbbi eltörléséről, de a Fidelitas által benyújtott, a fiatal vállalkozásindítás európai és tengerentúli előmozdításáról szóló kezdeményezésről is. 
Faragó Csaba YEPP-alelnök elmondta: az EYE-program a napjainkban az Európai Uniót komoly kihívás elé állító fiatalkori munkanélküliség felszámolása szempontjából mérföldkő lehet a fiatal generáció előrébb lépésben. A határozatban szereplő, kedvező vállalkozói környezet biztosítása - így például a vállalkozásalapítást megkönnyítő bürokrácia-csökkentés - is ezt a célt szolgálja.
A tanácsülést követő napon az Európa 40 országából, mintegy 60 jobbközép ifjúsági csoportot ötvöző ernyőszervezet születésnapi rendezvényén Joseph Daul, a Néppárt elnöke arra biztatta a több száz fős hallgatóságot, hogy hallassa hangját minél több platformon, és őrizze meg Európa keresztény gyökereit, hiszen Európa jövője ennek sikerén fog múlni. 
A tanácsülésen a Fidelitast Hegedűs Barbara külügyekért felelős alelnök, valamint Magyar Ágnes Zsófia brüsszeli irodavezető képviselte.
 

2017.02.14.

Kapcsolat