Gubík László volt a Fenntartható fejlődés kabinet évadnyitó ülésének vendége

Megtartotta évadnyitó ülését a Fidelitas Fenntartható fejlődés kabinet.

A rendezvény vendége volt Gubík László, a szlovákiai Magyar Közösség Pártja ifjúsági szervezetének, a Via Nova – Új út partnerszervezetünknek elnöke, aki beszélt a közéleti pályafutásáról, a szervezet eddigi eredményeiről, a jövőbeli tervekről, a Kárpát-medencei partnerszervezetek együttműködéséről, a kettős állampolgárság kérdéséről, a felvidéki magyarság és az ifjúság helyzetéről.

Gubík László meghívta a Kabinet tagjait a 2017. július 5. és 9. között megrendezésre kerülő Felvidék legnagyobb ifjúsági rendezvényére, a „mARTfeszt – Martosi Szabadegyetem"-re, amely alapvető szerepet játszik abban, hogy a felvidéki magyar fiatalokból egy erős öntudatos közösség formálódjon.

Az ülés második felében a kabinettagok az ifjúságot érintő szakpolitikai kérdéseket és problémákat vitattak meg a környezetvédelemmel, a levegőszennyezéssel és a lakossági energiahatékonysággal, a lakhatási kérdésekkel, a közlekedéssel, a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozásával, az egészségügyi rendszerrel, illetve a magyar kulturával kapcsolatban.

A Kabinet a következő ülését februárban Békés megyében tartja.

2017.02.06.

Kapcsolat