Sikerrel zárult jótékonysági akciók Veszprémben

Mozgalmasan zajlott a Fidelitas veszprémi csoportjának az elmúlt időszak. A tavaly szeptemberben tisztújításon átesett szervezet számos új fiatal taggal soraiban az év végén több jótékonysági akció kezdeményezője, valamint résztvevője is volt. A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is támogattak.
A Fidelitas veszprémi csoportja kiemelten fontosnak tartja, hogy tevékenysége során a konzervatív, jobboldali politikai szerepvállalás mellett aktívan részt vegyenek Veszprém közéletében is. A szervezet célja, hogy a fiatal generáció tagjait megszólítva felhívják a figyelmet olyan tevékenységekre, amelyekkel a közösségért tudnak tenni, valamint a rászorulókon is hatékonyan tudnak segíteni.

Ennek szellemében az adventi időszakban a csoport tagjai – az előző évhez hasonlóan – idén is jótékonysági süteményvásárt szerveztek a veszprémi karácsonyi vásár területén, ahol a felajánlott édességek és gyümölcsök becsületkasszás megvásárlásával a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályát tudták a vásárlók támogatni. A veszprémi emberek aktív részvételével több mint ötvenezer forint gyűlt össze a beteg gyermekek részére. Az adományt a szervezet képviselői adták át az osztály vezetőinek.
 
 


A Fidelitas veszprémi csoportjának közbenjárásával a zirci Szarvaskút Hotel által felajánlott 15 darab ágymatrac és számos lepedő, valamint ágynemű került a veszprémi nővérszállóra.

Immáron hagyományos jelleggel az ifjúsági szervezet tagjai idén is részt vettek a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi karitatív gyűjtőakciójában, amelynek keretében a rászoruló családoknak gyűjtöttek tartós élelmiszert, édességeket és tisztálkodási szereket, annak érdekében, hogy minden család karácsonyát szebbé és örömtelivé tegyék. Az akció sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy több mint 500 kg adomány gyűlt össze, amelyeket még karácsony előtt kiosztottak a rászorulók között.

A Fidelitas veszprémi csoportja köszöni mindazoknak, akik önzetlen felajánlásukkal segítették a karitatív akciók sikerességét.

A csoport 2017-es tervei közt is számos jótékonysági és közösségi program szerepel, amellyel a veszprémi közösséget szeretné építeni, valamint továbbra is támogatni szeretné a rászorulókat.

2017.01.13.

Kapcsolat