Jogerősen elítélt politikussal erősít a megújult MSZP Dunakeszin

A baloldal minden idők legkorruptabb kormányzását követően is egymást érik az olyan korrupciós ügyek, amelyekben a szocialisták nyakig benne vannak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt időszakban településünkön történt aggodalomra okot adó események. 2016 nyarán Dunakeszin is megújult az MSZP, Fári János lett a helyi alapszervezet új elnöke, akit sikkasztásért korábban egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, másik két gazdasági bűncselekmény miatt pedig pénzbüntetésre ítéltek - mondta Vincze Géza, a Fidelitas alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
Időközben a szocialisták egyetlen képviselőjének – aki kompenzációs listáról került a testületbe – kényszerűségből távoznia kellett a dunakeszi közgyűlésből, mivel köztartozása volt, ezért méltatlanná vált a posztra. Helyére azonban nem Fári János, hanem a dunakeszi MSZP korábbi elnöke került és lett önkormányzati képviselő. Valószínűleg nem véletlenül…


2016. december 15-én a dunakeszi önkormányzat képviselő-testületi ülésén több kérdést is feltettek az MSZP képviselőjének:

 

 

Igaz-e, hogy Fári Jánost, az MSZP dunakeszi elnökét a bíróság sikkasztásért jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve?

 

 

Igaz-e, hogy a bíróság egy újabb gazdasági bűncselekményben elmarasztalta, és jogerősen pénzbüntetésre ítélte Fári Jánost?

 

 

Igaz-e, hogy csalás bűntette miatt jelenleg is büntető eljárás van folyamatban Fári János ellen?

 

 

Fári János, aki ugyan nem képviselő, de részt vett a testületi ülésen és szót is kapott, a kérdésekre vonatkozóan elismerte, hogy már volt büntetve. Az MSZP dunakeszi elnökét sikkasztásért korábban egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, másik két gazdasági bűncselekmény miatt pedig pénzbüntetésre ítélték - hangsúlyozta Vincze Géza.

 

 

Hunvald György: a szocialista politikus ellen az elmúlt időszakban több eljárás is folyt számos bűncselekménnyel kapcsolatosan; többek között vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, csalással és hűtlen kezeléssel vádolták az ex-polgármestert.

 

 

Hagyó Miklós: a volt főpolgármester-helyettest hivatali visszaélésben és felbujtóként elkövetett hűtlen kezelésben találta bűnösnek a bíróság.

 

 

Boldvai László: a szocialisták egykori pártpénztárnoka a felesége nevén levő cég miatt keveredett offshore-botrányba.

 

 

Simon Gábor: a titokzatos külföldi bankszámláival lebukott volt MSZP-elnökhelyettes.

 

 

Ehhez a társasághoz csatlakozott Fári úr, aki megbecsült tagja lehet az országosan megújított MSZP-nek is. Ismeretes, hogy az ominózus decemberi testületi ülés után néhány nappal a dunakeszi szocialisták rendezvényén Mesterházy Attila és Velez Árpád is jelen volt.

 

 

A dunakeszi Fidelitas megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja, hogy jogerősen elítélt politikus vezetheti az MSZP dunakeszi szervezetét, akit ráadásul a megújulás embereként mutattak be a választóknak - mondta a Fidelitas alelnöke. 

 

 

Mindezekért felszólítjuk Fári Jánost, hogy az MSZP dunakeszi elnökségéről mondjon le!

 

 

Továbbá felszólítjuk Molnár Gyulát, az MSZP elnökét, hogy utasítsa Fári Jánost, hogy hagyjon fel minden közéleti tevékenységgel!
 

 

 

 

2017.01.11.

Kapcsolat